Scroll Top

31. Трибина композитора

31-tribina-kompozitora
Сличне теме

На конкурс за овогодишњи Фестивал који ће трајати од 04. до 08. октобра, пристигла је 371 композиција за најразличитије врсте ансамбала, аутора из готово целог света.

Селекторка Бранка Поповић одабрала је 50 најбољих и најзанимљивих дела из Србије, Северне Македоније, Северне Ирске, Црне Горе, Белгије, Јужне Кореје, САД, Италије, Хрватске, Аргентине, Португалије, Тајвана. Одабрана дела чине преглед најновијих остварења домаћих стваралаца уз избор репрезентативних примера различитих актуелних праваца савремене музике у свету. Ове године у фокусу су композиције за камерни оркестар, као и оне са употребом електронског медија.

На овогодишњој Трибини, на осам концерата учествује близу стотину извођача који су посвећени интерпретацији савремене музике и који су стални сарадници Трибине композитора – ансамбли Метаморфозис и Градилиште, а композиције за камерни оркестар извешће и ансамбл Гудачи Светог Ђорђа уз госта диригента Ивана Јосипа Скендера и бројне солисте. Поред њих наступиће и Београдски трио, ЛП дуо, Аратос трио и Четири гудача.

Као и сваке године, биће и додељене награде Стеван Мокрањац, Александар Павловић и Павле Стефановић.

Највећи део програма ће се одвијати у Великој дворани СКЦ-а, а један фестивалски дан, 6.октобар, са два концерта, биће бити одржан у Делта хаусу.

Улаз на све програме је слободан, а овогодишњу Трибину су подржали Сокој – Организација музичких аутора Србије, Министарство културе и информисања, Општина Врачар, Платформа Србија ствара и Гранд кафа. Оснивач и извршни продуцент је Удружење композитора Србије.

Фото: Промо

Додај коментар: