Scroll Top

БАПУСС ИМА ФОКУС на образовање, културу, уметност и спорт

bapuss-ima-fokus-na-obrazovane-kultur
Сличне теме

Београдска академија пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС), 23 и 24. јуна 2021. године први пут организује Фестивал образовања, културе, уметности и спорта – ФОКУС 21.

Организатори догађаја истичу да је:

Култура је саставни део живота, посебно академског. Она доприноси формирању идентитета и утиче на стварање друштвених вредности. Фокусом на културу, желимо да подржимо младе у развоју одговорног, толерантног и равноправног друштва и подстакнемо њихову креативност, слободу изражавања, сарадњу и неговање отворености и проактивности. Ако је ваш фокус образовање, култура, уметност и спорт, очекујемо вас на Фестивалу ФОКУС!

БАПУСС  по први пут организује фестивал који обједињује образовање, културу, уметност и спорт истичући значај свих ових сегмената код студентске популације. Фестивал ће се одржати на платоу испред Београдске академије, у улици Краљице Марије број 73.

Фестивал образовања, културе, уметности и спорта – ФОКУС одржава се са циљем промовисања образовања, културе, уметности и спорта код младих, презентовања достигнућа студената у овим областима и истицања значаја повезаности струковног образовања и привреде. 

Студенти, средњошколци и посетиоци фестивала ФОКУС учествују у занимљивом интерактивном програмском садржају где имају прилику да покажу своје знање, вештине, креативност, спортски и такмичарски дух, освоје награде и поред свега добро се забаве уз културно-уметнички и музички програм.

Ово је јединствена прилика да се посетиоци фестивала информишу о достигнућима студената Академије, али и о информатичкој иновацији БАПУСС-а, која представља јединствени сервис за студенте на читавом Балкану. У питању је АДА – Академскa дигиталнa асистенткиња, виртуелни чет-бот заснован на вештачкој интелигенцији.

У просторијама БАПУСС-а могу се посетити изложбе старих диплома БАПУСС-а, али и радова, слика и фотографија студената Одсека за уметност и дизајн, као и похађати бесплатне радионице пословних вештина Одсека за пословне и информатичке студије.

Из БАПУСС-а истичу да су посебно поносни на Сајам привредника, који се за ову прилику организује првог дана фестивала (23. јуна 2021. године) на платоу испред Академије, на коме ће учествовати 65 угледних привредника из целе Србије који ће поделити своје идеје и приче, а одржава се поводом 65 година дуге традиције струковног образовања.

 У оквиру спортског дела фестивала, у сарадњи са пријатељем фестивала Спортским Центром „Олимп“ организује се средњошколски турнир у баскету и шутирању тројки, док ће у музичком делу фестивала посетиоце забављати: Гудачки квартет Хабанера, „Street art bend“ Балкански менталитет, музички бенд Че, али и популарни музички састав Денис и Обуле.

фото: Архива Борбе

Додај коментар: