Scroll Top

Дани италијанског филма у Београду, Новом Саду и Нишу

dani-italijanskog-filma-u-beogradu-novom-sadu-i-nisu
Сличне теме

Дани италијанског филма биће одржани од 24. до 28. октобра у Београду, Новом Саду и Нишу

CINEMA MADE IN ITALY – Дани италијанског филма биће одржани од 24. до 28. октобра у Београду, Новом Саду и Нишу. Манифестацију, која ће се по први пут одржати у нашој земљи, организују Цинециттà, један од најважнијих европских филмских и фотографских архива, Италијански институт за културу и мтс Дворана уз подршку Министарства културе, Општине Стари град и Амбасаде Италије.

На Данима савременог италијанског филма биће приказана најновија остварења италијанске кинематографије, а посебан програм манифестације биће посвећен Федерику Фелинију, маестру италијанске кинематографије (поводом 30 година од смрти славног редитеља).

У складу са својом мисијом подршке и промоције италијанске кинематографије путем пројеката које организују широм света, а посвећених великим ауторима, глумцима и личностима из прошлости, Cinecittà је препознала и нашу земљу као идеалну дестинацију представљања најзначајнијих остварења италијанског савременог филма.

Италијанска Cinecittà је један од најважнијих европских филмских архива у коме се налазе најзначајнији материјали европске и италијанске кинематографије. Реч је о великој аудиовизуалној збирци Арцхивио Луце која се бави историјом 20. века, а UNESCOју је уписао у регистар Memory of the World.

Cinecittà управља легендарним студијима Cinecittà, а италијанску кинематографију промовише као члан Европске филмске промоције (EFP). У питању је организација чији је једини акционар Министарство економије и финансија, а права акционара врши Министарство културе Италије.

Фото: Промо

Додај коментар: