Scroll Top

Дечја школа стрипа Лајковац

dechja-shkola-stripa-lajkovats
Сличне теме

Јуче, 09. јуна  у галерији СКЦ-а на Новом Београду отворена је изложба ,,Дечја школа стрипа Лајковац“ на којој можете видети најуспелије и награђиване радове деце основношколског узраста. Огранизатор ове реторспективне поставке је професор и педагог Милоје Петровић, али пре свега велики ентузијаста и иницијатор. Трандиционално, већ годинама, професор Милоје организује изложбе на којима се искључиво излажу дечји радови из протекле школске године.

-Важно је да се вратимо деветој уметности, јер је она незаменљива. Иако стрип јесте тешка форма у смислу  да, када се бавите стрипом морате да знате мало и о сценографији, форми, српском језику, и да са мало фотографија и текста испричате много, каже професор Петровић, који је благ, али мотивишући, након чијих часова ликовног васпитања, многа деца одлуче да упишу Ликовну академију.

Један од излагача је и Марко, ученик петог разреда основне школе у Лајковцу.

-Своје стрипове осмишљавам сам, много је интересантније, јер морате више да размишљате, и на крају то буде оригинално и уникатно. Иначе, желим да једног дана постанем сликар и да упишем Ликовну академију, истиче млади уметник.

Стрипови су и едукативног карактера, практично осмишљени, тако да можете научити нешто више о соларном систему или како се правилно перу зуби.

Професор Милоје посебно је похвалио Тару Танасијевић, ученицу другог разреда средње школе, чији су радови  такође изложени. Иако непокретна, младу уметницу то не спречава да ради на својој љубави – сликарству.

Сви заинтересовани изложбу могу посетити до 4.јула 2022. у галерији СКЦ-а на Новом Београду.

Текст и фото: Милица Драшковић

Додај коментар: