Scroll Top

Добар спој традиције и нове будућности

dobar-spoj-traditsije-i-nove-budu-nost
Сличне теме

ЧЕСТИТКУ УПУТИЛА И МАЈА ГОЈКОВИЋ

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку поводом 100 година од оснивања Борбе новинарима и свим запосленима у тој кући.

– Пре једног века започета је богата историја новина које су постале симбол једног времена и које су оставиле препознатљив печат на српско и југословенско новинар- ство и због тога је важно што Борба поново излази, на радост бројне читалачке публике – наводи се у честитки коју је Маја Гојковић упутила на адресу Андрије Јоргића, директора “Борбе”.

Kако Гојковићева истиче, чињеница да су богату историју Борбе својим пером исписали и великани наше културе, као што су Иво Андрић, Милош Црњански, Добрица Ћосић, Слободан Селенић, говори “о угледу и наслеђу нашег друштва, које овај лист баштини и који и данас треба да чувамо и негујемо”.

– Посебно је значајно што Борба у овом актуелном времену, у новом руху, објективно и истинито, афирмише и промовише теме из области културе и тиме доприноси стварању нове публике. Уз уверење да ћете и у деценијама пред нама бити усмерени на важне теме за наше друштво, желим вам да задржите имиџ новина које представљају добар спој традиције и нове будућности – поручила је министарка културе и информисања.

Додај коментар: