Scroll Top

Добитници Борбиних захвалница и признања

dobitnitsi-borbinih-zahvalnitsa-i-priz
Сличне теме

Током свечаности поводом обележавања јубилеја 99 година имена „Борба“, и првог рођендана часописа „Борба“ додељена су признања и захвалнице институцијама и појединцима.

ДОДЕЛА ЗАХВАЛНИЦА

МЕДИЈА ЦЕНТАР „ОДБРАНА“   

Изложба „Незаустављиви ход –  Црвена армија на путу ка Берлину“, приређена је у Малој галерији Дома војске прошле године поводом 75. годишњице од завршетка Другог светског рата. Поставку је чинило око 80 фотографија непознатих војних фотографа Црвене армије,  сачуваних у архиви Компаније „Борба“. Захвалницу за успешну сарадњу нашим данашњим домаћинима Медија центру „Одбрана“ примио је начелник Одељења за издавачку делатност Медија центра „Одбрана“, господин Мирослав Тохољ

КУД „ШУМАДИЈА 05“

           КУД „ШУМАДИЈА 05“ основано је у Београду , 2005.године. Под слоганом „Ми корачамо традицијом“ учествовали су на многим међународним и домаћим такмичењима на којима су више пута били награђивани. Чланови овог друштва, од којих су неки и данас овде са нама, свесрдно нам помажу у промоцији и дистрибуцији часописа Борба и заједно са нама корачају традицијом и чувају је од заборава. Борбину плакету је у име КУД Шуамдија 05 примио господин Драгана Жмирића.

ВИНАРИЈА „ЛЕВАЧ“

Настала давне 1952. године, Винарија Левач позната је по производњи квалитетних сорти грожђа, вина и ракија. Овде љубитељи доброг вина сваке године долазе током дана отворених винских подрума на дегустацију најбољих левачких вина. У част јубилеја, винарија Левач произвела је 99 флаша Борбиног шардоне вина, те им је овом приликом исказана захвалност и у име винарије захвалницу је примио господин Иван Боричић.

РАДИО КОСОВСКА МИТРОВИЦА

Заједно са нама, пропагирају културу сваке врсте,културу говора, музичку културу, али и традицију очувања српског језика, по чему су препознатљиви не само на простору КиМ, већ и широм Републике Србије. Уз овај радио одрастале су многе генерације,а о њиховом успеху и квалитету рада сведоче бројне награде и признања. Да се о нашем часопису чује и у Јужној српској покрајини, заслужни су управо они-радио Косовска Митровица. Госпођа Маја Фићовић, уредницу радија је примила нашу захвалницу.

АЛО МЕДИА СИСТЕМ

„Не постоји магични лек да замени крв“. Управо зато смо се прикључили колегама из редакције дневног листа и система „Ало“ и следећи њихов пример,заједно са њима одазвали позиву акцији добровољног давања крви.Као две друштвено одговорне компаније,које ће и убудуће учествовати у сличним акцијама, овом приликом им изражавамо захвалност за заједничку и успешну сарадњу, а награда је уручена господина Драгану Лазићу, директору „Ало медија система“

РТВ ПАНЧЕВО

Добри домаћини, колеге и пријатељи.Увек спремни да нас у њиховом студију радо угосте и представе заједно са нама наш часопис својим гледаоцима.Радио-телевизија која је у потпуности у служби гледалаца читавог Јужног Баната емитује данас како информативни тако и  квалитетан мизички и серијски програм, па је тако РТВ Панчево лидер када је у питању поверење грађана о извештавању у Јужном Банату. Захвалницу за подршку и сарадњу, уручујена је директорки РТВ Панчево и Дунав телевизије, Татјани Ћук.

РТВ ВОЈВОДИНА

Својим висококвалитетним телевизијским, радијским и мултимедијалним програмом, информишу, образују и забављају грађане Војводине. На позив за нашу промоцију часописа у Новом Саду радо су се одазвали, али нас увек и љубазно дочекали као госте у њиховом јутарњем програму.У знак захвалности и са надом да ћемо и убудуће успешно сарађивати, а госпођа Радославкa Жигић је примила захвалницу у име РТВ Војводине.

 ШТАМПАРИЈА БОРБА

У освит 15.новембра 1944. године почела је са радом Штампарија Борба, а новинари, слагачи и машинисти тог јутра су држали у рукама прве одштампане примерке листа Борба. Штампарија, која је по много чему јединствена и посебна, одолела је зубу времена, конкуренцијама и налетима модернизације. Заједно под истим кровом и заједничким именом –Борба, радимо, улажемо и градимо, а графички радници су управо ти који су и најзаслужнији што наш часопис из месеца у месец изгледа репрезентативно. За успешну сарадњу, коју ћемо наставити и убудуће Господина Бранислава Војводића, је у име Штампарије Борба примио специјалну захвалницу.

СТУДИО Б

 Првог априла 1970. године група новинара Борбе у згради Борбе покренула  је    радио станицу „ СТУДИО Б“.  Први водитељ био је Иван Бекјарев , а поред њега радио емисије су водили: Злата Нуманагић, Љерка Драженовић и Зоран  Милосављевић.

Током осамдесетих година  београдски песник и писац Душко Радовић је кроз свој Јутарњи Програм постао заштитни знак Радија Студија Б. Душко Радовић је  у својој емисији „Београде добро јутро“ кроз афоризме, хумор и сатиру  нудио своје  свакодневно виђење живота у Београду.Од недавно на новој адреси, у Земуну, РТВ Студио Б наставља да буде модеран, савремен, урбан медиј који постаје лидер на тржишту када је  извештавању о Београду и за Београђане у питању.  

ДОДЕЛЕ ПРИЗНАЊА

   НАЈБОЉИ РАДНИК  –  ГОРАН НИНКОВИЋ

Одговоран, тачан, марљив, увек ту на време, често и у невреме, спреман да кад год је потребно учествује у свим активностима и задацима.Своја стечена знања и вештине, као и неуморну енергију радо преноси и на млађе колеге.

 СТЕФАН ЂОРЂЕВИЋ

Стефан Ђорђевић, из Београда има 23 године и за четири године упоредо је завршио два факултета, Електротехнички и Физички факултет.Бивши ученик Математичке гимназије положио је 84 испита, а у индексима је уписано исто толико десетки.Овај млади научник тренутно ради као сарадник у настави на Физичком факултету, а за његов изузетан успех „Борба“ му ове године додељује признање за остварене резултате у образовању.

УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА „НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ“

Најстарија установе културе у Србији, ван Београда, која се професионално бави савременом визуелном уметношћу.Више од пола века реализује Меморијал Надежде Петровић, бијеналну изложбу актуелне ликовне праксе. Галерија „Надежда Петровић“ из Чачка одазвала се на позив Унеска да се обележе годишњице рођења еминентних личности из области културе, у периоду 2022-2023. година. Борба је доделила Специјално признање овој установи за допринос култури, у чије име је плакету примио господино Бранко Ћаловић.

                                      ГЛАВНА ПРИЗНАЊА

КБЦ „БЕЖАНИЈСКА КОСА“ ЗА ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ КОВИД 19

У тешким епидемиолошким условима због све већег броја заражених и опште опасности по читаво становништво, поједине болнице су престајале са „редовним радом“ и прешле у КОВИД систем, односно постале места лечења против овог опаког вируса.Тако је и КБЦ „Бежанијска коса“ од 23. Јуна 2020. године прешла на лечење пацијената позитивних на вирус ковид 19. Од тог дана особље КБЦ Бежанијска коса брзо се снашло и ухватило у коштац са овом болешћу, под изузетно тешким условима рада, посебно на одељењу интезивне неге често пребукирани високим бројем пацијената. Радећи у црвеној зони под скафандерима, у тешким условима, пружајући несебичну помоћ пацијентима, посебно када наступе најтежи тренутци за пацијента, као што су интубација и стављање на респиратор, када лекари пред својим очима почињу да губе пацијента, дајући све од себе да их спасу.Али када живот победи смрт и спасу пацијента, осећају се поносним што су својим знањем и ангажовањем, успели да спасу још један живот.

Зато оваквој установи треба доделити највиша признања јер је целокупно особље болнице, несебично помагало пацијентима по цени да су се и сами заражавали и нажалост неки изгубили свој живот. Признање за велики допринос у борби против Ковид 19 додељено је КБЦ Бежанијска коса у чије име је директорка др. Марију Здравковић примила плакету.

ПОРОДИЦА ЂУРИЋ  (НАЈБОРБЕНИЈА)

Србија као и многе европске земље постаје земља старих људи. Демографска слика Србије се погоршава из године у годину, а само у 2020. Години Србија је остала без више од 50 хиљаде људи – или је нестао један град величине Шапца, јер је толико више људи умрло, него што је рођено. Зато је за нас у Србији рађање деце најважнији задатак, јер нам дугорочно, уз ове бројке прети нестајање. Зато то представља разлог више да упознамо Јованку Ђурић из Лаћарка, код Сремске Митровице, која је можда најбогатија и најсрећнија жена у Србији. Јованка од када је остала без мужа, сама подиже деветоро деце, седам синова и две кћери.Њено најстарије дете ћерка Цвија има 19 година, а најмлађи син Урош има 8 година. Поздравимо их зато све,Цвију Милоша, Милана, Ненада, Милицу, Стефана, Михајла, Огњен и Уроша. Ово је прави допринос, побољшању живота у Србији. Борбино признање за најборбеније уручено је породици Ђурић.

фотографије LiveProduction

Додај коментар: