Scroll Top

Фестивал Европска сарадња: филмска прича

festival-evropska-saradna-filmska-p
Сличне теме

Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, биће одржан  у понедељак, 26. септембра у Културном центру Зрењанина, у организацији Министарства за европске интеграције у сарадњи са ИНТЕРРЕГ ИПА програмом прекограничне сарадње Румунија – Србија. У оквиру фестивала приказаће се два филма. У 18 часова заказана је пројекција филма „Теленовела сиво у колору“, након чега је планиран разговор са редитељем, а од 20 часова приказује се  „Кућа лутака“. Пројекције су у Великој сали. Улаз је слободан.

26. септембар, 18 часова – ТЕЛЕНОВЕЛА СИВО У КОЛОРУ, режија: Филип Мартиновић (Србија, 2021, 63′) Синопсис:

 «Рођен у Београду, одрастао у Барселони, Филип поставља себи једно, на први поглед, једноставно питање- одакле сам? У потрази за одговорима, заједно са Ашом, Етиопљанком чија је прошлост још компликованија од његове, одлутаће на далека места на којима им се привиђају сцене из шпанских серија.»

26. септембар, 20 часова – КУЋА ЛУТАКА, режија: Тудор Платон (Румунија, 2020, 68’) Синопсис:

«Прича о традиционалном годишњем одмору групице 70-годишњих госпођа. Сваке године Цица, Нана и њихове пријатељице повлаче се у осаму виле у природи, подаље од мушкараца и ужурбане свакодневице. У њиховом дружењу преплићу се радост живљења и успомене, меланхолија и срећа, трачеви и шале. Све то им служи како би одржале привид да време не пролази и да су још онако лепе и згодне дјевојке какве су биле пре 50 година.»

О фестивалу

Фестивал „Европска сарадња: филмска прича“ традиционално посвећујемо обележавању и промовисању Дана европске територијалне сарадње  који је ЕУ установила 2013. године. Обележавањем овог дана Србија се придружује дешавањима која се овим поводом, током септембра и октобра, организују у више од 40 земаља широм Европе. Основни циљ фестивала „Европска сарадња: филмска прича“ је да се пројекцијом три документарна филма, из различитих европских земаља, укаже на значај територијалне сарадње и повезивања људи у свим животним сегментима, од привреде до стваралаштва.

Фото: Промо

Додај коментар: