Scroll Top

Илићева Пепељуга поново на сцени МОБ-а

iliceva-pepeljuga-ponovo-na-sceni-mob-a
Сличне теме

На сцени Македонске Националне опере и балета (МОБ), у суботу 18. марта са великим интересовањем се ишчекује ново извођење савремене плесне представе за децу и одрасле, „Пепељуга – Lovе is in the Air“ у кореографији Александра Илића

Од премијерног извођења прошле године представа нашег српског кореографа се изводи с несмањеним успехом и одличном пријемом код публике.

Како кореограф наводи, ради се о познатој бајци Браће Грим Пепељуга, коју смо сместили у један савремени кореографски амбијент. У новој поставци у извођењу македонског балета, наша Пепељуга је мало померена у односу на бајковити и устаљени либрето, али у сваком делу сачувана је оригиналност и порука ове познате бајке.

Сарадња познатог српског кореографа и македонског балета реализована је на позив директорке балета Олге Панго, која је кореографу упутила позив уз жељу да публици представимо у чувену дечију бајку у модернијем контектсу.

Савремене костиме али припадајуће времену у које је смешетена радња приче је урадила костимографкиња из Хрватске Катарина Радошевић Галић (асистенткиња костимографкиње Ангела Богеска), сценографију Филип Коруновски из Македоније, дизајн звука Георг Драушник из Хрватске, а дизајн светла је обликовао Милчо Александров.

Асистенткиње кореографа су Мојца Мајцен из Словеније и Саша Евтимова, која ће тумачити улогу главне Виле. Сама радња представе је смештана у нешто нама ближи временски период, тачније у 70-те, у време премијере чувеног филма „Брилијантин“ (енглески Греасе Рендала
Клајзера, а у главинм улогама Џон Траволта и Оливија Њутн-Џон), када су младе девојке носиле лепршаве хаљине, исфениране косе са тракама и рајфовима на глави, а мушкарци зачешљавали своје косе на раздељак.

Додај коментар: