Scroll Top

„Ја то могу“ слоган овогодишње дм Женске трке на Ади Циганлији

ja-to-mogu-slogan-ovogodishne-dm-zhen
Сличне теме

Традиционална DM Женска трка на Ади Циганлији у организацији Београдског маратона под слоганом „Ја то могу!“ одржаће се у  недељу, 2. октобра 2022. године са почетком у 10 часова.

Организатор најављује већи број пријављених учесница него прошле године и бројку од 1500 жена које ће тог дана истрчати или прошетати круг око језера, дужине 7,7 километара и поносно рећи „Ја то могу!“. Овај спортски догађај има за циљ промоцију значаја физичке активности, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, али и добро дружење, јачање женске солидарности кроз активизам, подршку и мотивацију. Уз то, овогодишњи слоган трке поручује женама да уз мало воље могу да побеђују сопствене животне рекорде.

-Желимо да привучемо што већи број жена које ће се можда по први пут опробати у трчању и које ћемо мотивисати да им баш DM Женска трка буде почетак активнијег бављења спортом и прва трка у припремама за финале тркачке сезоне, а то је свакако 36. Београдски маратон 2023. године. Идеја која стоји иза слогана „Ја то могу“ је мотивација жена да поред свих својих дневних обавеза пронађу време за себе и своје здравље. Данас је захтевно бити жена, од ње се очекује да буде добра жена и посвећена мајка, а да са друге стране буде успешна у свом послу. Све то доводи до тога да женама остаје мало времена за себе и своје здравље. Зато сматрамо да промоција здравог и активног начина живота, у женској популацији значајно утиче на повећање броја жена у спортским активностима у последњим деценијама, али и на њихово боље физичко и ментално здравље, као и квалитетнији начин живота. Овај слоган им поручује да је уз мало воље и труда небо граница, изјавио је Дарко Хабуш директор Београдског маратона.

У промоцији здравог и активног начина живота учешће јавних личности је од непроцењивог значаја, јер они својим речима и делима мотивишу и покрећу друштво у којем живе. Амбасадор DM Женске трке је наша прослављена кошаркашица и велики борац Наташа Ковачевић.

Успешна сарадња коју Београдски маратон остварује са организацијом СОССИБ мотивисала је и покренула велики број особа са инвалидитетом да пређу своје прве километре, а очекује се и велики број дама на овогодишњој DM Женској трци. Удружење МАМА ФИТ ће са трудницама и породиљама прошетати круг око Аде и показати да је умерена физичка активност пожељна чак и у другом стању, и да ако оне могу, може и свака од вас.

Уз DM Женску трку пажљиво су одабрани партнери који ће такође бити присутни на Ади Циганлији са својим активацијама, а то су: Секретаријат за заштиту животне средине, предузеће Зеленило Београд, Србијашуме , предузеће Градска чистоћа и компанија Секопак.

Све учеснице DM Женске трке ће у учесничком пакету добити званичну мајицу трке, као и поклоне насловног спонзора DM drogerie markt, а након пређених 7,7 км – на циљу их очекују медаље и освежење. Све даме које се нису пријавиле за DM Женску трку то још увек могу да ураде путем сајта Београдског маратона.

Извор и фото: Београдски маратон

Додај коментар: