Scroll Top

Караван српског филма током децембра у осам градова Србије

karavan-srpskog-filma-tokom-detsembra
Сличне теме

Манифестација “Караван српског филма”, у оквиру које ће бити приказано девет актуелних српских филмова, током децембра ће гостовати у осам градова: Книћу, Кањижи, Пријепољу, Ивањици, Брусу, Блацу, Сечњу, и Александровцу. Сваког викенда ће у одабраним градовима на репертоару бити филмови “Пуцњи у Марсеју”, “Лихвар”, “Нечиста крв – Грех предака”, “Отац”, “Једини излаз”, “Тома”, “Оаза”, “Викенд с ћалетом” и “Јужни ветар 2 – Убрзање”. Првог децембарског викенда, од 3. до 5. децембра, караван ће бити у Александровцу и Ивањици. Од 10. до 12. децембра филмови ће бити приказани у Книћу и Брусу, од 17. до 19. децембра у Пријепољу и Блацу, а од 24. до 26. децембра у Сечњу и Књажевцу. Сваког петка ће, у терминима од 17х, 19х и 21х, на програму бити “Пуцњи у Марсеју”, “Лихвар” и “Нечиста крв – Грех предака”. Репертоар суботом ће чинити остварења “Отац”, “Једини излаз”, “Тома”.

Програм у недељу ће сваког викенда затворити филмови “Оаза”, “Викенд с ћалетом” и “Јужни ветар 2 – Убрзање”.

Караван српског филма настао је у организацији Филмског центра Србије са идејом да буду приказани домаћи филмови који су тренутно актуелни, или су у претходне две године ушли у дистрибуцију али због епидемиолошких мера, гледаоци широм Србије нису имали прилику да их погледају у биоскопу.

У фокусу су градови који немају биоскопску опрему за приказивање филмова, па тако ни биоскопски репертоар.

Идеја Филмског центра је да изнајми најбољу биоскопску опрему и омогући публици из ових градова да погледа домаће актуелне филмове у биоскопу.

Додај коментар: