Scroll Top

Пијанисткиња Марта Аргерич на БЕЛЕФ-у

pijanistkina-marta-argerich-na-belef-u
Сличне теме

На концерту 9. јула од 20 часова у Великој дворани Коларчеве задужбине, Симфонијски оркестар РТС-а поделиће сцену са једном од најсензационалнијих пијанисткиња данашњице – Мартом Аргерич, коју ће публика бити у прилици да слуша као солисткињу у једном од најизазовнијих концерата пијанистичке литературе – снажном, али и емотивном делу Мориса Равела, „Концерту за клавир и оркестар“.

Поред те композиције биће изведена и „Симофнија бр. 4“ Густава Малера, у почетку оспоравана, називана „нетипичним Малеровим делом“, а данас изазовна за све водеће симфонијске ансамбле. У извођењу овог дела наступиће и сопран Марија Јелић, млада уметница, која је својим интерпретацијама на себевећ скренула пажњу светске музичке публике. Дириговаће маестро Луис Горелик. „Долазак Марте Аргерич, представља музички али и култуни догађај године за Београд и Србију.

Ова аргентиска пијанисткиња али и грађанка света, последни пут је гостовала у нашем граду пре двадесет година. Марту Аргерич сврставају у највећа имена светског пијанизма уз Рихтера, Рубинштајна, Рахмањинова и Гулда. Она је постала инспирација како за светске пијанисте, тако и за класичну музику уопште. Име Мартхе Аргерич у целом свету изазива велику пажњу, њени концерти се распродају у једном дану, а уговарање њеног доласка и гостовања представља дуготрајан, вишегодишњи процес. Зато је права привилегија за наш град и нашу музичку сцену, што ће ова уметница наступити у Београду на затварању Фестивала БЕЛЕФ.“ – изјавио Александар Пековић, оснивач и директор CODA ARTISTS.

Фото: Промо

Додај коментар: