Scroll Top

Премијера „На рубу памети“ у крагујевачком театру

premijera-na-rubu-pameti-u-kraguje
Сличне теме

У крагујевачком Књажевско-српском театру, сутра, у суботу, 5. марта са почетком од 20 часова, премијерно ће бити изведена представа „На рубу памети – једне пијане новембарске ноћи 1918.” по делима Мирослава Крлеже, Ива и Тене Штивичић, у драматизацији Виде Давидовић и у режији Марка Мисираче.

Позоришна верзија једног од најважнијих романа Мирослава Крлеже, „На рубу памети” (1938) у драматизацији Виде Давидовић и режији Марка Мисираче доноси нам на сцену галерију ликова, који представљају солидарни и непремостиви зид људске глупости од кога се одбијају мисли средовечног интелектуалца Доктора, безименог јунака, доктора права који се један једини пут усудио да мисли нормално и логично и да то гласно каже. Једна апсурдна ситуација га својим развојем доводи на руб памети.

У представи играју Милош Крстовић, Сања Матејић, Иван Видосављевић, Чедомир Штајн, Никола Милојевић, Саша Пилиповић, Мина Стојковић, Ненад Вулевић, Аврам Цветковић, Богдан Милојевић, Марија Ракочевић, Милица Мајсторовић, Надежда Јаковљевић, Драгослав Танасковић, Иван Филиповић, Душан Прличковски и Александар Милорадовић.

Фото: Милан Манчић

Додај коментар: