Scroll Top

ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ: ДИГИТАЛНА УЛИЧНА ИГРА „У КОМ ФИЛМУ ИГРАШ?“

prvi-put-u-srbiji-digitalna-ulichna-igr
Сличне теме

Поводом одржавања 29. Фестивала европског филма Палић, Отворени универзитет Суботица има задовољство да најави дигиталну уличну игру / наградно такмичење које ће се, на улицама Суботице одвијати од 04. до 20. јула 2022. године.

Улична игра У КОМ ФИЛМУ ИГРАШ?, инспирисана је европским филмом и добитницима награде Александар Лифка. Представља иновативну форму забаве и заснована је на геолокацији вашег мобилног телефона. Играчи се крећу по центру града, лаганом кратком шетњом посећују осам локација – на којима се налазе задаци и гледају видео клипове инспирисане филмовима добитника награде Лифка – покушавајући да реше мистерију где је нестао познати суботички глумац. Шта се десило са Марком (кога глуми Владимир Грбић) – открићете ако испратите причу о његовој судбини, од дечка из краја до познате филмске звезде. Сазнаћете и која је цена славе и чега све треба да се одрекнете како бисте је постигли. У КОМ ФИЛМУ ИГРАШ? је заправо и својеврстан психолошки тест у коме се, на основу ваших одговора током игре, одређује и ваш профил личности. Да ли сте спремни за славу и моћ? Имате ли оно што је потребно за велике животне игре? Или можда треба размишљати другачије? Ову креативну дигиталну игру која се игра на улицама Суботице, учинили су јединственом суботички глумци Владимир Грбић, Стефан Оровец, Кристина Јаковљевић, Зоран Бучевац, Андор Ковач Немеш, Викторија Палфи, Арпад Черник, Урош Младеновић и Срђан Секулић. Видео продукцију потписује Диновизија.

Ова врста уличне дигиталне игре је нешто што су до сада обично имали велики градови у Европи и свету – али сматрамо да наша верзија ове форме културних/туристичких активности, креативношћу надмашује многе од њих. Суботица и Фестивал европског филма Палић – овим пројектом улазе у ред градова и манифестација које се служе иновативним дигиталним технологијама. Да бисте учествовали у игри и наградном конкурсу потребно је да на свом мобилном телефону отворите страницу www.tvojfilm.rs и кренете трагом од прве локације у игри. Ова улична игра се игра уз помоћ мобилног телефона. Потребно је само да пре почетка укључите геолокацију и следите инструкције. Задаци се укључују аутоматски када дођете на тражену локацију. Уколико сте у могућности, понесите и слушалице зарад потпунијег доживљаја. Сви учесници наградног такмичења имају прилику да освоје вредну награду – лаптоп рачунар. Игра започиње на Железничкој станици – где је прва локација у шетњи по центру града. Ако успете да пронађете све локације, одговорите на сва питања а затим урадите и последњи задатак – лаптоп рачунар може бити ваш. Игру је осмислила и за Фестивал европског филма Палић, произвела београдска агенција NextGame , један од ретких дигиталних колектива у земљи специјализован за хибридне пројекте који се дешавају и у јавним градским просторима и у дигиталном окружењу.

Фото: Промо

Додај коментар: