Scroll Top

,,Тоска” испраћена уз стајаће овације, Марија Јелић и Жељко Лучић одушевили публику

toska-ispra-ena-uz-staja-e-ovatsije
Сличне теме

Оперску сцену у Србији  у суботу, 29. октобра, обележило је извођење опере ТОСКА на сцени Српског народног позоришта у Новом Саду, када су у насловним улогама наступили сопран Марија Јелић,  баритон Жељко Лучић и тенор Дејан Максимовић. Ансабл је награђен стајаћим овацијама, после изузетног извођења овог захтевног Пучинијевог дела. Марија Јелић је овом улогом постала једна од најмлађих оперских певачица која је тумачила лик Тоске.

Опером је дириговао Дејан Савић, уместо најављеног  госта Корадо Валва који је услед болести био спречен да наступи, а у опери су учествовали и Хор, Оркестар и Дечији хор Опере СНП-а.

„Тоска“ је једна од најизвођенијих Пучинијевих опера, која изазива велику пажњу широм света. Радња опере, која представља место сталног преплитања политичких и љубавних интрига, дешава се у Риму јуна 1800. године, у време Наполеоновог пробоја у Италију и претње преотимања тог града од тадашњег Напуљског краљевства. Главни јунаци су страствена и импулсивна певачица  Флорија Тоска, романтични и заљубљени сликар Марио Каварадоси и властољубиви и бескрупулозни шеф полиције, барон Скарпија.

Фото: СНП/Марија Ердељи

Додај коментар: