Scroll Top

Три милиона корака за бесплатан смештај деци оболелој од рака са породицом

tri-miliona-koraka-za-besplatan-smesht
Сличне теме

Удружење „Увек са децом“ и Удружење добрих људи „Огњиште“ организују хуманитарну акцију „Три милиона корака – за бесплатан смештај деци оболелој од рака са породицом“ која  ће почети 12.маја 2022. у месту Омољица код Панчева и завршава се  22. маја 2022. у манастиру Острог.

Родитељима деце која из свих делова Србије долазе на лечење у Београд, удружење „Увек са децом“ обезбедило је смештај у стану у Смиљанићевој улици. Овај стан је опремљен да буде привремени дом деци и њиховим родитељима и у њему је у протекле четири године боравило 49 деце са родитељима. Поред смештаја, Родитељски кутак представља оазу подршке коју родитељима пружају чланице удружења, а који су и саме као родитељи прошле ово немило искуство са својом децом. Родитељима деце оболеле од рака, чланице удружења помажу да прихвате дијагнозу, да ублаже и умање страх и да не клону духом. Ово место представља дом сада већ једне велике породице.

Одлучних пет чланова удружења „Огњиште“: Славко Радојчић, Александар Прешерн, Александар Шекуларац, Станко Балабан и Јован Црњин су одлучили да нам помогну да покријемо трошкове смештаја у Родитељском кутку. Њих петорица ће корачати од Омољице код Панчева до Острога десет дана и препешачиће три милиона корака за мале борце и њихове породице да би  сакупили новац који ће обезбедити 365 дана дана бесплатног боравка деце са породицом у Родитељском кутку.

Један корак по цени од 0,436 динара пута 3 000 000 јесте износ од 1 308 000 динара који је потребан да се сакупи.

Фото: Промо

Додај коментар: