Scroll Top

Величанствени мултимедијални спектакл на Феликс Ромулијани – Џон Малкович и “Паклена комедија”

velichanstveni-multimedijalni-spekta
Сличне теме

Царска палата на листи светске културне баштине „Феликс Ромулијана“ код Зајечара угостила је синоћ мултмедијалну представу „Паклена комедија – исповести серијског убице“ у извођењу Џона Малковича, оркестра Бечке академије и Вроцлавског барокног оркестра, са диригентом Мартином Хаселбеком и сопранима Чен Реиз и Сузан Лангбаин. Редитељ је Михаел Штурмингер.

Представа са којом је један од најславнијих холивудских глумаца данашњице, од премијере 2008. године до сада, обишао пола планете, фасцинирила је више хиљада посетилаца, који су дошли из свих крајева Србије, као и из суседних земаља, Бугарске и Румуније.

Извођењу спектакла присуствовали су: шеф Одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији, Николо Бертолини, представници амбасада САД-а, Бразила, Словачке, Јапана и Северне Македоније, српска министарка трговине,туризма и телекомуникација, Татјана Матић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, као и челници 14 локалних самоуправа у Србији.

„Паклена комедија – исповести серијског убице“ је драмско-музички позоришни спектакл заснован на истинитој причи о серијском убици којег је друштво славило, иако је чинио невероватно окрутне ствари. Никада није одговарао за своје злочине. Ова прича поставља питања о правосудном систему, рехабилитацији и концепту искупљења.

У представи су изводене арије из дела Моцарта, Баха, Хајдна, Бокеринија, Бетовена, Глука и Вебера, којима је заједничка тема патња жена.

Организатори догађаја су Установа Народно позориште Тимочке крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић”, Народни музеј, “Зајечар” и Арт линка из Београда, уз генерално покровитељство Града Зајечара и подршку пројекта ЕУ за културно наслеђе и туризам који финансирају Европска унија и Немачка Влада а спроводи ГИЗ.

Спонзори догађаја су Еликсир Фондација, УНИКА и компанија Цептер. Представа је одиграна у оквиру “Зајечарског културног лета на Ромулијани” и “Арт линк фестивала”.

Спектаклу је допринео и величанствени ватромет који је приређен након представе. Било је ово још вече за памћење на “Срећној Ромулијани”.

Фото: Промо

Додај коментар: