Scroll Top

ЗАВРШЕН ТРЕЋИ СОМБОРСКИ ФЕСТИВАЛ

zavrshen-tre-i-somborski-festival
Сличне теме

Трећи сомборски филмски фестивал, који је трајао од 13. до 16. јула у организацији Културног центра „Лаза Костић” Сомбор, затворен је синоћ свечаном церемонијом доделе награда и концертом групе “Love Hunters” на Великој сцени Народног позоришта Сомбор.Награда “Специјални Ернест” уручена је прошлогодишњем добитнику награде, Славку Штимцу.

“Они који се разумеју у историју филма знају да је Ернест Бошњак сигурно један од најбитнијих људи, уз Александра Лифку, као пионира зачетника филма и кинематографије на овим просторима. Он је био велики ентузијаста и заљубљеник у филм”, рекао је Славко Штимац.Жири Главног такмичарског програма, који чине продуцент Филип Фети Даутовић, глумци Марија Бергам и Петар Стругар, доделио је награду Ернест за најбољи филм остварењу „Оаза” редитеља Ивана Икића.

У селекцији младих аутора награђен је филм “Лихвар” Немање Ћеранића , док је награда за најбољи филм припала филму “Оаза”, редитеља Ивана Икића.

“Драго ми је због моје екипе,која је радила у тешким условима и што смо успели да урадимо један овакав филм, која се бави једном темом која није обрађивана у нашој кинематографији до сада”, рекао је Немања Ћеранић, редитељ филма “Лихвар”.

Награда за најбољу женску улогу додељена је глумици Дари Лоренци за улогу Јасне у филму “Матер”, док је нагрда за најбољу мушку улогу на трећем Сомборском филмском фестивалу припала Бранимиру Банету Поповићу за истоимену улогу у филму “Сконцентриши се, баба”. Мира Бањац, легендарна глумица југословенске и српске кинематографије, овогодишња је добитница награде Специјални Ернест, за досадашњи и будући допринос добрим филмовима. Њој је на отварању фестивала награду уручио Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора.

Борба

фото: 025.rs

Додај коментар: