Scroll Top

Здрави уз лагану трпезу

zdravi-uz-laganu-trpezu
Сличне теме

БРЗА И УКУСНА ЈЕЛА ТУРИЗМОБЛОГОВЕ КУХИЊЕ

Овог пута предлог су два рецепта за оброк салате које можете припремити за мање од 30 минута

Цезар салата

Потребни састојци за две порције:
→100 г димљене сланине
→250 г пилећег белог меса
→5 комада тост хлеба
→кукуруз шећерац
→чери
→ајсберг салата
→рукола
→маслиново уље
→1/2 лимуна
→со, бибер
→пармезан

Припрема:

Сланину исецкајте на траке и испржите без додавања масноће. Најбоље је да је оставите на тихој ватри да сланина пусти своју масноћу. За то време тост исецкајте на коцкице. Када је сланина готова, извадите је из посуде и у исту додајте тост хлеб. Испржите га са свих страна, а након тога у истом суду испржити и пилетину.

Кукуруз обарите, а руколу и ајсберг салату добро оперите, а затим зачините по укусу (мало соли по укусу, маслиново уље, лимунов сок и мало воде).

Сада, када су сви састојци спремни, можете почети да сервирањем салате. Салату можете сервирати у чинији, тањиру – плитком или дубоком… Како год желите. Ја прво ставим руколу и ајсберг салату, затим кукуруз шећерац, хрскаву сланину и чери парадајз. На крају додајем пилетину исечену на траке. Декорација је обавезна пармезаном, јер овој салати да неки посебан укус. Салату сервирајте са комадићима печеног хлеба.


Брза и лагана салата

Потребни састојци за једну порцију:
→80 г туњевине рио маре
→20 г руколе
→5-6 чери парадајза
→4 кашике кукуруза
→50 г сира
→црне и зелене маслине
→зачини по укусу
→мало маслиновог уља
→мало лимуновог сока

Припрема:

Ова салата је идеална када сте у „гужви с временом“. Потребно је свега 10 минута да спремите овај здрав и укусан оброк. Једини велики посао ћете имати да обарите кукуруз. Док се кукуруз припрема, добро оперите руколу (можете користити и зелену или ајсберг салату). Салату зачините по укусу (со, маслиново уље, лимунов сок). Све лепо промешајте, а затим на тањир редом ређајте све састојке: кукуруз, чери, маслине, туњевина, сир. Уколико желите, можете додати и неке зачине по укусу.

Никола Стојковић

Додај коментар: