Scroll Top

Жене лидери 2022

zhene-lideri-2022
Сличне теме

У понедељак 26. септембра у хотелу Hyatt Regency у Београду, одржана је свечана додела регионалних награда Women Leaders 2022, у организацији Фокус радија. Свечаности је присуствовао и амерички амбасадор Кристофер Хил, а прва награда за жену лидера 2022. године, припала је министарки за рад, борачка и социјална питања Дарији Кисић.

Награде су освојиле 33 жене лидери из региона, али и успешне Српкиње из неких од земаља ЕУ па и САД.

Амбасадор Хил поручио је да је окупљање жена лидера из различитих области велика ствар која спаја земље региона.

– Велику подршку дајем иницијативи Отворенг Балкана, а он не може да функционише без жена лидера и предузетница- истакао је амбасадор и додао да су му жене лидери и предузетнице веома важне, а потом кроз шалу додао да се и сам оженио једном од њих.

Друга награда припала је Јелени Милошевић, сликару и дизајнеру из САД, чији се радови налазе у бројним музејима и приватним колекцијама бројних познатих личности.

Трећу од 33 награде освојила је Анета Антова Пешева, из Северне Македоније која је на челу ИТ компаније која је прва још пре четврт века довела Интернeт у Северну Македонију. Међу добитницама признања, као жена лидер која се залагала за подизање културне свести и остварила бројне успехе у области културе, нашла се и одговорна уредница часописа Борба, Елена Стојановић, која је том приликом честитала свим добитницама и изјавила да, с обзиром на то да је вече у знаку дама а редакцију часописа Борба већином чине жене, своју награду посвећује женском делу колектива часописа.

На свечаности, којој је између осталих присуствовао и директор Пошта Србије Зоран Ђордевић, једну од награда добила је и директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије, Бранислава Симанић.

Награде су уручене и глумици Исидори Грађанин, певачицама групе Зана и Фрајле, али и бројним женама из области индустрије лепоте.

Директор Фокус радија Зоран Савић, који је и организатор скупа, нагласио је да је ово изузетно важан догађај за Фокус радио, јер им је главни циљ да буду више од радија који има забавни програм.

“Желимо да будемо неко ко ће покретати ствари и подржавати иницијативе Владе Србије, у намери да ова наша о женама лидерима региона, којом желимо да покажемо како су пожртвовање и одрицање постижу резултати, постане део иницијативе Отворени Балкан”, објаснио је Савић.

Фото: Радио Фокус

Додај коментар: