Scroll Top

„Креативни свет малих Врачараца“

kreativni-svet-malih-vracharatsa
Сличне теме

Најмлађи Врачарци посетили су са својим родитељима, секама и батама свечану салу Градске општине Врачар како би им се уручиле дипломе за успешно похађање радионица у оквиру пројекта „Креативни свет малих Врачараца“. Свечаној додели диплома претходила је представа за малишане „Чаробна светлост“, а присутне је поздравила члан Веће Градске општине Врачар Биљана Ракић.

„Приоритет у раду Градске општине Врачар јесу најмлађи и управо мислећи о њиховим жељама и потребама организовали смо пројекат бесплатних радионица ‘Креативни свет малих Врачараца’. Пројекат је реализован са циљем промоције културе и традиције, усвајање нових знања и едукација најмлађих. Радионице су трајале три месеца и у њима је учествовало око 350 малишана узраста између 3 и 12 година. Укупно је реализовано шест бесплатних програма: музичке и ликовне радионице, балет, фолклор, енглески језик и школица математике ‘Мали Питагора’. Овим пројектом смо желели да сви малишани са пребивалиштем на Врачару имају једнаке услове за стицање знања“, изјавила је члан Већа Биљана Ракић и уједно захвалила УК „Божидарац“, центрима за образовање деце и младих „Балканско културно наслеђе“ и „Kids learning system“, као и Школици математике „Два плус два“, који су помогли да се радионице успешно реализују.

Биљана Ракић је најавила да ће пројекат „Креативни свет малих Врачараца“ наставити да се реализује. „Захаваљујући многобројним позитивним коментарима који су родитељи малишана упутили путем мејла, вајбер канала или лично, одлучили смо да од септембра наставимо са реализацијом овог пројекта“, закључила је Биљана Ракић и позвала родитеље да се прикључе вајбер каналу „Бесплатни програми за децу Врачара“ у којој се могу информисати о актуелним бесплатним програмима за врачарске малишане.

Пројекат „Креативни свет малих Врачараца“ реализован је кроз групни рад, уз индивидуални приступ сваком детету у просторијама Установе културе „Божидарац-Врачар“.

Фото: Зоран Нешић

Додај коментар: