Scroll Top

Петар Божовић, Никола Роквић, Тихомир Станић и многи други подржали пето донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе

petar-bozovic-nikola-rokvic-tihomir-stanic-i-mnogi-drugi-podrzali-peto-donatorsko-vece-humanitarne-organizacije-srbi-za-srbe
Сличне теме

Пето Донаторско вече у Београду, организовано од стране Хуманитарне организације Срби за Србе одржано је у уторак, 13. јуна са почетком у 19 часова, у ресторану Кошута

Циљ вечери био је прикупљање донација у износу од 100.000 евра које ће организација усмерити за изградњу кућа породицама Нешковић са шесторо малолетне деце из Медвеђе и Вуковић са петоро деце са Косова и Метохије као и помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији за опремање производног погона у Новом Брду.

Захвaљујући донацијама пре донаторске вечери и током самог догађаја прикупљено је више од 30.000 евра. Хуманитарна организација Срби за Србе очекује уплате и у наредним данима на име овог догађаја.

Извештај са коначним подацима биће објављен на сајту www.srbizasrbe.org.

Догађају су присутвовале бројне познате личности као што је певач Никола Роквић, глумац Петар Божовић, оснивач Хуманитарн организације „Солидарност за Косово“ Арно Гујон, глумац Тихомир Станић, водитељке емисије „150 минута“ Мира Лекић и Кристина Игленџа, одбојкаш Никола Јововић, певач Игор Симић, одбојкаш Стефан Митровић, бивши кошаркаш Марко Кешељ, бивши рукометаш Предраг Перуничић и многи други.

Након филма о Огранизацији у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у претходних 18 година, гостима се обратио Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион.

– У данашње време је велики добитак ако човек проводи макар мало времена у пристојном друштву, ако на телевизији гледа нешто што је макар пристојно, а да не говорим колико је значајан труд око тога да се помогне онима који су угрожени. Хуманитарна организација Срби за Србе то ради већ годинама. Њихов ангажман, њихов труд, њихов рад на Косову и Метохији је посебно значајан зато што су они својим радом и трудом храбрили све ове године народ да остане и опстане на својим огњиштима, рекао је г. Иларион.

Пре почетка хуманитарне аукције, гости су имали прилику да чују одломак из романа Иве Андрића „На Дрини ћуприја“ у извођењу глумца Тихомира Станића и да уживају у песмама ансамбла „Косовски божури“ и браће Стојковић који су својим гласом загрејали срца свих присутних.

На хуманитарној аукцији лицитиран је дрес прослављеног кошаркаша Николе Миротића, великог пријатеља Хуманитарне организације Срби за Србе који ниже успехе у Барселони, кошаркашке лопте КК Црвена Звезда и КК Партизан, са потписима свих играча и препис странице Мирослављевог јеванђеља која је дар нашег најбољег калиграфа Душана Мишића.

На аукцији је прикупљено 4800 евра.

За забавни део вечери побринуо се музички двојац Дуо Фиделио који на невероватан начин спаја популарне мелодије свих музичких праваца у комбинацији виолине и DJ-a и надалеко познати певач Никола Роквић, на чији глас нико не остаје равнодушан.

Ово је треће донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе у 2023. години, у мају месецу одржано је прво донаторско вече у Требињу док је почетком јуна одржано прво донаторско вече ове организације у Бијељини.

У уторак 20. јуна Хуманитарна организација Срби за Србе биће домаћин и прве донаторске вечери у Чачку у хотелу „Ројал“.

Сви заинтересовани за долазак могу се пријавити путем мејл адресе donatorskovece@srbizasrbe.org.

Фото: Хуманитарна организација Срби за Србе

Додај коментар: