Scroll Top

Бобину Марију волела цела Југа

bobinu-mariju-volela-tsela-juga
Сличне теме

ОДЛАЗАК РИАЛДЕ КАДРИЋ ШЕБЕК (1963-2021), ЗВЕЗДЕ „ЖИКИНЕ ДИНАСТИЈЕ“

Риалда Кадрић Шебек, најпо­знатија по лику Марије из “Жи­кине династије”, преминула је изненада у 58. години у Атини, где је у последње време бора­вила, а како су пренели медији, живот јој је наменио “репризу” трагичног краја њене мајке.

­ Тог 16. јануара 1991. моја ма­јка је изненада преминула на улици у Београду, рат у Југо­славији се ширио и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот, ­ речи су Риа­лде, која је 25. јануара преми­нула од срчаног удара на улици грчке престонице.

Не тако давно, свега неколико месеци раније, одjекнула је вест о снимању 11. по реду наставка из култног серијала и да би овог маја, после чак три деценије, омиљени филмски пар некада­шње домовине Риалда Кадрић и Владимир Петровић поново могао стати пред камере.

– У последње време уочава­ мо све већи недостатак ху­мора, па и живости човека да га препозна у свакодневним ситуацијама и реагује као жи­вотиња која се смеје. Драго ми је што Милена Марковић, фантастични песник и позо­ришни стваралац, а иницира ту капислу за смешну страну наше егзистенције и тражи је у породичним односима.

Љу­ди су се идентификовали с фамилијом Жике Павловића и Милана Тодоровића, они су заправо “проговорили” о томе колико породица утиче на од­нос појединца према друштву, изјавила је недавно Риалда о разлозима зашто је прихвати­ ла понуду да се врати глуми и поново нађе у улози Марије.

Управо ова улога јој је донела вртоглаву популарност са свега 14 година, када је премијерно приказан серијал “Луде годи­не”. Марију Тодоровић, касни­ је Павловић, играла је укупно осам пута. Одиграла је још неколико мањих улога, али је родни Београд напустила дав­не 1986. Деценијама је живела у Лондону, где се удала и спе­цијализовала за психоанализу.

Жал остаје што још једном не­ћемо видети филмском каме­ром снимљен препознатљиви осмех Бобине Марије, али нема сумње да ће ауторски тим про­наћи најбоље решење за при­чу јер ни за њих нема дилеме, Риалда је била Марија и тај лик неће играти нико други.

Као девојчица је била члан драмског студија Бате Милади­новића и тако је добила шансу да игра у култном серијалу иа­ко је првобитно редитељ Зоран Чалић у плану за лик Марије имао Соњу Савић. Играла је у филму “Двобој за јужну пру­гу”, а последњи филм који је снимила је била драма “Чуд­на ноћ” из 1990.

­ Живела сам и радила у разли­читим земљама и градовима. У њима сам се рађала, порађала, одумирала и мењала. Свуда по­ђи,  себи дођи­, Риалдине су речи

Додај коментар: