Scroll Top

50. изложба цртежа и скулптура малог формата

50-izlozhba-tsrtezha-i-skulptura-malog-for
Сличне теме

Јубиларна 50. изложба цртежа и скулптура малог формата студената Факултета ликовних уметности у Београду обележава сарадњу ове институције и Дома омладине Београда на овом пројекту која је установљена далеке 1971. године заслугом професора Драгана Лубарде. Изложба ће бити отворена у периоду од 17. маја до 29. маја у Галерији Дома омладине Београда.

Кроз овај пројекат јавности се пружа увид у широк опсег поетских израза, креативних и истраживачких поступака на пољу цртежа и скулптуре малог формата најмлађих ствараоца наше ликовне сцене. Изложба изабраних студентских радова публици континуирано представља вишеслојне наставне процесе који се одвијају на Факултету ликовних уметности у Београду, разумевање и владање традиционалним цртачким и вајарским техникама, али и слободну примену иновативних поступака, материјала и концепата у ликовном изразу.

Она на својеврсни начин најављује и велику Годишњу изложбу студената ФЛУ у јуну, када се за ширу јавност отварају све класе Факултета ликовних уметности у Београду.

Фото: Промо

Додај коментар: