Scroll Top

ArtZept међународна награда за дизајн у Београду

artzept-medjunarodna-nagrada-za-dizajn-u-beogradu
Сличне теме

Једна од најпрестижнијих међународних додела награда за дизајн ArtZept , своје деветнаесрто издање одржаће у  Београду, у суботу 25. фебруара у 19 часова у Палати уметности Мадлена ( Булевар кнеза Александра Карађорђевица 53).

Међународну Цептер  награду за дизајн је установила г-ђа Мадлена Цептер, 2004. године и од тада ова институција непрестано добија на снази поставши једна од најпризнатијих награда у области дизајна у свету.

Замишљена првенствено као средство за потстицање и подршку таленту, креативности иницијативи и енергији, а данас ArtZept међународна награда за дизајн представља најважнији догађај у својој свери која је за својих осамнаест  година стваралачког присуства на међународној сцени ,оставила сасвим сигурно  трајан и дубоки траг наподијуму савремене уметности и дизајна. Посвећена је успостављању стандарда у дизајну широм света. Открила је више од две хиљаде талентованих нових дизајнера,и била је одскочна даска за успех великог броја уметника,добијајући хиљаде креативних пријава на конкурс из свих делова света и постала путујућа међународна  изложба пропраћена ексклузивним каталозима  у здањима Zepter international  компаније  у Москви, Милану, Паризу, Алматију,Будимпешти, Вилнијусу, Кијеву, Братислави, Букурешту, Монте Карлу, Бакуу, Аману, Бечу,Талину, Софији, Атини и Ници, а од ове године и у  Београду. Тема осамнаестог међународног конкурса ArtZepta 2021. била је “Светлост и Оптимизам”. Уметници су овог пута имали задатак да пошаљу оригинално креативно  решење скулптуре – светлећег објекта  које се најбоље уклапа у врт испред нове Палате уметности Мадлена. Жири, кога чине врхунски стручњаци из области уметности и дизајна имао је задатак да прегледа преко 200  фантастичних радова 122 талентована учесника из свих делова света.Жиријем је председавала  Карла Толомео/Царла Толомео, светски призната  Италијанска свестрана уметница, Гордана  Биба Марковић, историчарка  уметности и ликовни критичар, Коста Крсмановић, индустријски дизајнер,  Рес Андраш/Рéз Андрáс, писац  и стручњак за маркетиншку комуникацију и Пино Спањоло/Пино Спагноло, италијански архитекта и индустријски дизајнер. АртЗепт награда је установљена не само да промовише младе талентоване дизајнере и да им помогне да остваре своје професионалне циљеве, већ да понуди бољи увид у нове трендове у уметничком дизајн. Позивамо Вас да 25. фебруара будете први који ће видети радове младих уметника из целог света у области дизајна и уметности на задати тему, а посебност већери биће управо проглашење победника конкурса ArtZept на тему „ Светлост и Оптимизам“.

Додај коментар: