Scroll Top

Астрономски камп Летенка 2022

astronomski-kamp-letenka-2022
Сличне теме

Астрономи, физичари, телескопџије, љубитељи истраживања свемира и науке окупљају се на још једном дружењу у природи  под ведрим небом. Астрономски камп Летенка на Фрушкој Гори ове године се одржава од 7. до 10. јула.

 На кампу се и ноћу и дању увек нешто дешава. Ноћу се посматрају  небески објекти, а дани протичу у разговорима о достигнућима човечанства у истраживању свемира, као и бројним другим инспиративним научним темама. Да ли је живот на Земљу дошао на кометама? Како направити добру астрофотографију? Шта да очекујемо када моћни  телескоп Јамес Њеб почне да разгледа свемирска пространства ? Шта знамо, а шта не знамо о Тунгуској експлозији? Који су  међузвездани објекти посетили Сунчев систем? Како ће изгледати будућа мисија на Месец? То је само део програма који ће на Летенки и ове године окупити заљубљенике у свемир.Већина предавања су популарног карактера и разумљива свима који се интересују за астрономију.

 Сви заинтересовани имају прилику да од врсних познавалаца  астрономске опреме науче све што их занима о телескопима и астрофотографији. Астрономски камп на Фрушкој гори одржава се дуже од две деценије и у кампу је до сада боравило више хиљада учесника из Србије и земаља региона. Међу предавачима су бројни астрономи, физичари, астрофизичари, биолози, хемичари, чланови астрономских друштава. Гости кампа су заљубљеници у свемир различитих генерација, многи средњошколци, основци, а  све више и целе породице.

Извор: Астрономски магазин

Додај коментар: