Scroll Top

БЕОГРАДСКИ ФЕСТИВАЛ ЕВРОПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ: „КУЛТУРА У ДОБА СТРАХА“ И ДАНИЛО КИШ

beogradski-festival-evropske-knizhev
Сличне теме

Београдски фестивал европске књижевности почиње сутра, 22. јуна, и трајаће до петка 24. јуна.

Читаоце на 11. Београдском фестивалу европске књижевности, у органнизацији Издавачке куће Архипелаг, у сарадњи са Домом омладине Београда, очекује узбудљива књижевна недеља. Током три целовечерња књижевна програма, од среде до петка, публика ће моћи да прати читања познатих светских и домаћих писаца, ексклузивних гостију Фестивала, као и два панела о савременој књижевности и култури.

Гости Београдског фестивала европске књижевности су један од најзначајнијих савремених немачких писаца Инго Шулце, познати словеначки писац Јани Вирк, босанскохерцеговачки романсијер, есејист и драматург Џевад Карахасан и романсијерка Нина Савчић.

Први панел Београдског фестивала европске књижевности посвећен је теми „Култура у доба страха“, док је други панел посвећен књизи Данила Киша Из преписке. О култури у доба страха говоре списатељица и позоришна редитељка Милена Богавац, теолог и издавач Благоје Пантелић и писац и издавач Гојко Божовић. О преписци Данила Киша говоре књижевна критичарка Марија Ненезић, књижевни критичар и књижевни историчар Владан Бајчета и Гојко Божовић.

Додај коментар: