Scroll Top

БОРБА ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА „НАЈБЕОГРАЂАНИН“ ЗА 2021. ГОДИНУ

borba-dobitnik-priznana-najbeogra
Сличне теме

Радио-телевизија Студио Б свој рођендан традиционално слави доделом признања „Најбеограђанин“. Избор добитника прави се на основу укупног доприноса унапређењу  живота у Београду у претходној години. Као овогодишњи лауреат нашла се управо Борба, а ово значајно признање директорка и главна и одговорна уредница РТВ Студио Б Ивана Вучићевић уручила је директору Борбе Андрији Јоргићу и захвалила се на успешној и плодоносној сарадњи ове две медијске куће.

Часопис Борба ове године награђен је за допринос култури као једини часопис у Србији који се бави искључиво темама из културе, а значајна чињеница је да се настанак ове велике медијске куће са традицијом дугом 52 године догодио управо у згради Борбе, као и да је кућа Борба ове године обележила свој јубилеј, читав век постојања.

Подсетимо, 1970. група новинара дневног листа „Борба“ основала је у згради Борбе први радио- станицу у Југославији ван система државне Радио- телевизије Београд. Студио Б 1. априла исте године у тачно 13 часова, на врху зграде Борбе нашао се у етру, када је историјско „Добар дан“ изговорио прослављени глумац Иван Бекјарев, а први званични гост у програму био је председник Скупштине града Бранко Пешић. Да је слово Б у називу првенствено значило Борба, према месту настанка радио- станице, остало је мало познато и  данас.

Фото: Борба

Додај коментар: