Scroll Top

Борба по други пут обрадовала малишане из Прихватилишта за децу града Београда

borba-po-drugi-put-obradovala-malisane-iz-prihvatilista-za-decu-grada-beograda
Сличне теме

Екипа часописа Борба организовала је други пут акцију прикупљања новогодишњих пакетића намењених деци из Прихватилишта града Београда

Иницијатива названа “Будимо и ми некоме Деда Мраз”, одржана прошле недеље, окупила је чланове редакције, пријатеље часописа “Борба” и све људе доброг срца, те су успешно прикупљена разноврсна средства која ће обрадовати малишане током предстојећих празника. Испуњени играчкама, слаткишима, школским прибором и другим корисним стварима, пакетићи су симбол љубави и солидарности која се дели с онима којима је то најпотребније.

Чланови редакције јуче су посетили Прихватилиште, како би обрадовали малишане, предали им пакетиће и дружили се са њима. Срдачно су их дочекали директорка Данијела Стајковић, Валентина Најдановић Шошкић, специјални педагог и остали запослени установе. Радост и срећа на лицима деце били су непроцењиви, а овај гест љубазности пружио им је топлину и подршку у време када је посебно важно осетити заједништво.

– Тренутно у прихватилишту имамо 50 деце и не недостаје им ништа, зато што јако пуно људи долази, посећује децу, доноси им поклоне, а посебно у доба пред празнике. Пуно је људи који желе и да нам се придруже и помогну и да се друже са децом, тако да нам тренутно ништа не недостаје. Наравно, ми смо током целе године отворени и људи могу слободно да дођу да нас посете и друже се са децом, како би се овај дух пренео и на читаву годину. Са Борбом имамо јако лепу сарадњу. Сваки пут када дођу, направимо лепо дружење које деца обожавају, које им веома прија и увек се лепо заврши- наводи Валентина Најдановић Шошкић, специјални педагог прихватилишта.

-Борба током читаве године организује разне акције, али нама најдраже је пред нову годину. Драго нам је што смо имали одзив какав смо имали и захваљујем се и свим пријатељима наше куће и људима који су учетвовали у акцији и помогли нам да обрадујемо децу из прихватилишта. Ипак, то не треба радити само пред празнике већ током читаве године, наводи Елена Стојановић, уредник часописа Борба и додаје да је дружење са децом ипак оно што је посебно и најлепше, јер њима није толико стало ни до отварања поклона и пакетића, већ их највише радује само присуство људи, односно заједничко певање, цртање и дружење.

Фото: Борба

Додај коментар: