Scroll Top

Божићни обичаји у Србији Ученици ОШ “Олга Петров” припремају празнични базар

bozhi-ni-obichaji-u-srbiji-uchenitsi-osh-ol
Сличне теме
Dodela Svetosavske nagrade

Волео бих да у будућности допринесем развоју науке и човечанству, али и...

ПРАЗНИЦИ су повод за добро расположење, славље, даривање. Ништа лепше од тог осећања него кад некога обрадујемо лепом речју, пажњом или пригодним поклоном.

Нема особе која се томе неће обрадовати, па тиме мотивисани ученици, родитељи уз подршку наставника и свих запослених у ОШ „ Олга Петров” из Падинске Скеле већ традиционално припремају Новогодишњи/Божићни базар. Тема Базара су Новогодишњи/Божићни обичаји у Србији.

Базар је осмишљен тако да се уз забавни програм у виду Божићног кутка ( рецитације, игрокази ), спортских активности, хор и оркестар, модна ревија уз предах у „Олга-Кафеу” изложе ученички радови који ће се продавати симболично. Ове године за разлику од предходних одлучено је да се позову и донатори који би донирали своје производе а који би се такође продавали по симболичним ценама. Овом приликом позвани су сви људи добре воље а великог срца да се придруже овој дивној и хуманој намери ученика, родитеља и наставника ОШ „Олга Петров”.

Много ученика ове школе живи у врло скромним условима ( неки без родитења, неки са једним родитењем ) и нису у могућности да уживају у празничном даривању ни богатој празничној трпези те су стога њихови другари одлучили да сав приход остварен на овом базару поделе са њима како би се сва деца осетила важно и срећно. Базар ће се одржати 24. 12. 2022. у просторијама школе.

Дођите сви да својим малим и добронамерним гестом учините много за ову дечицу.

Школа се увек брине о својим ученицима из најугроженијих категорија, позивали су и „Радну акцију”, „У акцији са Тамаром” и изграђене су куће за две породице. Прикупњана је помоћ за пар ученика чије су куће изгореле у пожару, прикупља се помоћ за болесну деву.

Извор: Новости

Фото: Приватна архива

Додај коментар: