Scroll Top

Четири италијанска тенора први пут у Београду 30. октобра у мтс Дворани

cetiri-italijanska-tenora-prvi-put-u-beogradu-30-oktobra-u-mts-dvorani
Сличне теме

Након изузетно успешних концерата у САД, Казахстану и престижним европским дворанама, „Четири италијанска тенора“ наступиће пред београдском публиком 30. октобра у мтс Дворани у вечери пуној емоција, када ће уз пратњу Симфонијског оркестра и диригента Предрага Госту извести најпознатије тенорске арије, али и наполитанске и сицилијанске песме

Публика ће имати прилике да ужива уз четворицу светски признатих тенора: Алесандра Фантонија, Ђанија Лећезеа, Ђованија М. Палмија и Угоа Тарквинија. Специјални гост вечери ће бити наша оперска звезда Марија Јелић, која је освојила многе светске сцене, а наступала и са Пласидом Домингом, Елином Гаранчом, Џонатаном Тетелманом , као и многим другим уметницима широм света.

“Четири италијанска тенора” настала су из идеје о формирању квартета гласова који би могли да донесу италијанску и популарну музику свету ” на длану”, користећи један од најцењенијих гласовних регистара: тенорски глас.

После дуге селекције, четири одабрана вокала, први пут заједно дебитују јуна 2019. пред публиком од 2000 људи у Варни, свечано отварајући летњу сезону важног Летњег фестивала Бугарске опере.

Од септембра до децембра 2019. наступају на дугој турнеји по САД, заказујући 56 датума и доносећи свој програм и шоу “Вива Италиа”. Тада су доживели велики међународни успех публике и критичара и концерте са много овација јавности.

Од децембра 2019. и јануара 2020. године наступају на два историјска концерта у Турској посвећена Ататурковој годишњици певања у Арени у Анкари пред 12.000 људи. Током 2023. године отиснули су се на турнеју по Азији, а познати су и публици широм Европе, као и регионалном аудиторијуму, попут оног у Македонији, где су наступали 2022. године на Охридском фестивалу.

Фото: Промо

Додај коментар: