Scroll Top

Четрдесет основних и средњих школа Републике Српске подржало хуманитарну акцију „Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији“

chetrdeset-osnovnih-i-srednih-shkola-re
Сличне теме

Око 30.000 ученика, професора, наставника и осталих запослених у 40 основних и средњих школа у Републици Српској, од половине септембра ове године до данас, подржало је хуманитарну акцију “Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији”. Уз подршку Министарства просвете и културе Републике Српске акција траје до 31.децембра ове године.

Већи део прикупљених средствава усмериће се за опремање Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици намењен за 164 деце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља “Подржи ме”.

-Део средствава прикупљених у хуманитарној акцији до краја 2022.године усмерићемо, као сваке године” за најмање 1.000 никољданских, божићних и новогодишњих пакетића њиховим вршњацима на Косову и Метохији, које ћемо поделити крајем десембра ове и почетком јануара 2023.године, рекао је Арлов, председник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Ове године уочи Никољдана поклоне вршњака из Републике Српске  добиће и српска деце у Западној Славонији и у Глини на Банији.

-Хвала свима који су подржали нашу велику хуманитарну акцију. Хвала великом броју ђака из Републике Српске што тако млади имају осећај да помогну својим вршњацима на Косову и Метохији, Западној Славонији и Банији”, истакао је Арлов и додао да се дубоко захваљује у име Одбора баш њима, јер су посљедње две године њиховим прикупљеним средстви изградили бар пети дио Дневног центра “Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици.

Арлов се захвалио свим донаторима из Републике Српске који су су од 2019.године до сад помогли изградњу Дневног центра “Подржи ме-9.јануар”.

-Хвала и донаторима из Косовске Митровице и Зубиног Потока. Велика захвалност Министарству просвете и културе Републике Српске на вишегодишњој подршци нашим великим хуманитарним пројектима као што је изградња Дневног центра “Поџи ме-9.јануар”, “Обрадујмомо ваше вршњаке на Косову и Метохији” и највећи дугодишњи пројекат “Спојимо децу Коосва и Метохије и Републике Српске”, истакао је Арлов.

Фото: Одбор за помоћ КиМ

Додај коментар: