Scroll Top

Чувари историје – Косанчићев венац

chuvari-istorije-kosanchi-ev-venats
Сличне теме

У сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Града Београда, Града Београда и Министарства за иновације и технолошки развој, Продукција ОКОЛО и Clear Point реализују  пројекат “Чувари историје – Косанчићев венац” који кроз савремену дигиталну форму, обогаћену културним садржајима и мултимедијалним информацијама, представља историјско-културну целину Косанчићев венац.

У договору са Заводом за заштиту споменика културе града Београда, издвојено је 10 значајних објеката: Хотел Национал, Дом Мике Аласа, Кућа Димитрија Крсмановића, Кућа са бистом Косанчић Ивана, Саборна црква, Палата Патријаршије, Кућа Бранислава Којића, Конак Кнегиње Љубице, Кафана “Знак питања” и Некадашња Народна библиотека.

За сваки од објеката је креиран видео са садржајем који упућује на прошлост, односно историју тог објекта, личности које су биле у вези са истим, као и данашње стање.

Видео материјал садржи атрактивне снимке из ваздуха, у данашњем времену, комбиновано са архивским материјалом из различитих периода.

Комплетан садржај (на српском и енглеском језику) ће бити постављен на интерактивној табли са мапом Косанчићевог венца. Посматрачи ће, гледајући видео, имати опцију за скенирање QР кодова, који ће им покретати навигацију до жељеног објекта.

Поред интерактивне табле која ће бити постављена у близини степеништа и споменика Мики Аласу, на фасади сваког од наведених објеката, биће постављене табле са QR кодовима са којих ће се учитавати видео садржај.

Додај коментар: