Scroll Top

ДАХ Театар са изузетним успехом завршава 2023. годину и улази у 2024. као носилац европских уметничких пројекта

dah-teatar-sa-izuzetnim-uspehom-zavrsava-2023-godinu-i-ulazi-u-2024-kao-nosilac-evropskih-umetnickih-projekta
Сличне теме

Након успешно завршене 2023. године у којој је ДАХ Театар реализовао велики број ЕУ и домаћих пројеката, 3. издање Међународног фестивала „Уметност и људска права“, играња представа по Европи и на домаћој сцени, копродукцију представе „Тројанке-реплика“ са приштинским театром Артполис, низ предавања о савременом театру са еминентимн уметницима из Србије, у 2024. улази са новим великим подухватима

У току 2024. очекује нас премијерно извођење перфроманса/инсталације „ОНЕ. Испред свог времена“, од 15. до 17. јануара од 20 часова у УК Пароброд. „ОНЕ. Испред свог времена“ представља оригинални, иновативни, мултимедијални уметнички догађај који укршта/спаја изложбу, перформансе, инсталацију, видео радове, фотографију, дигиталну уметност, који ће говорити о женама које су биле важне представнице наше културе, а које су померале границе у својим областима и врло често биле прве жене које су деловале у одређеним пољима, биле „испред свог времена“, а чија дела још увек нису довољно позната и истакнута у историји јавног живота града.

Посебан фокус у 2024. године ће бити на два нова пројекат у којима ДАХ Театар има улогу носилаца/координатора пројекта. Први је пројекат подржан од стране Креативне Европе „TREES“, а други је у оквиру програма Eramus+ „HOPE“.

Годину у Театру завршавају играњем њихове веома успешне представе „Загонетка револуције“ у УК Пароброд, 23. децембра у 20 часова.

Фото: ДАХ Театар

Додај коментар: