Scroll Top

DEV9Т ЋЕ ОВЕ ГОДИНЕ ТРАЈАТИ СКОРО ЦЕЛО ЛЕТО

dev9t-e-ove-godine-trajati-skoro-tselo-let
Сличне теме

У СКЛОПУ НОВОГ ПРОГРАМА “ПРОВЕТРАВАЊЕ НА DEV9Т” У ЦИГЛАНУ СТИЖУ БЈЕСОВИ, РЕПЕТИТОР, КАНДА, КОЏА И НЕБОЈША, КРАЉ ЧАЧКА, ОБОЈЕНИ ПРОГРАМ И АРТАН ЛИЛИ

Београд, јун 2021 – DEV9Т, интерактивни уметнички догађај, који је претходних година постао јединствен у региону што због локације, што због концепта, ове године ће покушати да надокнади све пропуштено упретходном периоду, те ће се десити у новом формату, који ће бити релаксиран од ограничења и трајаће скоро цело лето. Програмски садржај је већ дефинисан за прва два продужена викенда у Циглани и то од 30. јуна до 4.јула и од 14. – 18. јула.

Dv9ет ће ове године трајати скоро цело лето. Радови који су пристигли још зимус, биће приказани у Аракису. Такође, биће активиран садржај на Ливади, SK8 рампи и добро позната кафана.У програм је укључен и концертни део под називом „Проветравање на Дев9ет“.

ПРОВЕТРАВАЊЕ НА DEV9Т

Проветравање је пројекат трајног освежавања културног простора у региону, који представља одговор на потребе младих. Циљ пројекта је активна подршка младим људима у кретивном употпуњавању њиховог слободног времена, пружање помоћи и развој њхових афинитета, откривање и активно подтицање младих талената. Проветравање је културна акција која је претходних година периодично , широм Србије “ветрила” културни простор. По потреби… Та потреба указала се поново и акција је неопходна више него икада раније.Мисија Проветравања се у потпуности поклапа са мисијом Dev9т, па тако у Циглану стиже програм“Проветравање на Дев9т” и доноси ливе наступе великог броја бендова (четвртком, петком и суботом са почетком у 21х) и то овим редоследом:

– 1. Јул – БЈЕСОВИ

– 2. Јул – РЕПЕТИТОР

– 3. Јул – КАНДА КОЏА И НЕБОЈША

– 15. Јул – КРАЉ ЧАЧКА

– 16. Јул – ОБОЈЕНИ ПРОГРАМ

– 17. Јул – АРТАН ЛИЛИ

 Осим новитета у музичком програму, овогодишње издање биће обележено већ установљеном темом КЛАТНО, за коју је визуал радио Славимир Стојановић Футро.Клатно је тело које се њише око равнотежног положаја, а као иницијални корак за развој осцилација потребна је активна сила. Са првим замахом створиће се енергија која ће се временом мењати, али се неће заустављати.Ако не постоји друга сила да га заустави, клатно ће радити заувек. Dev9т жели да да тај почетни ветар у леђа,инспирацију за стварање и деловање како бисмо активирали свакодневницу и дали јој нову енергију за покрет.Јер, сам покрет је стварање, а стварање је уметност.Сви заинтересовани, треба да припреме дела из једне од девет уметничких сфера, међу којима су музика,књижевност, сликарство, вајарство, архитектура, плес, фотографија, филм и стрип и одговоре на тему, а ако имтема није инспиративна, свакако могу послати своје радове и предлоге који се слажу уз општу тему Dev9т.Све информације моћи ће наћи на Дев9т Инстаграм и ФБ профилима.

Додај коментар: