Scroll Top

Додељена награда „Тимочка лира“

dodelena-nagrada-timochka-lira
Сличне теме

Традиционална награда, „Тимочка лира“ коју Други програм Радио Београда додељује за најбоље песничко остварење, на Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу, припала је песнику Немањи Ћурчићу из Новог Сада.

Овогодишњи добитник „Тимочке лире“, двадесетшестогодишњи Новосађанин, Немања Ћурчић, студент је мастер студија енглеског језика и књижевности. Први пут учествује на књажевачком фестивалу, интересују га култура уопште и култура медија, а за поезију каже да је она свуда око нас и да је тако треба и доживљавати.

-Волим да експериментишем формом. Ослањам се на ту екперименталну традицију и покушавам да некако пронађем своју песму кроз свој рад и кроз то што су други, пре мене, експериментисали. Да дођем до нечег новог, истиче Немања Ћурчић, добитник „Тимочке лире“.

Другу награду фестивалски жири доделио је Тамари Пантовић за триптих под називом „Дом“, док је трећа награда припала Кристини Армуш за песму „Ја могу да насликам сеобе Срба“.

На књижевни конкурс књажевачког фестивала и Другог програма Радио београда ове године пристигло је тридесетак радова младих песника из целе Сбије.

-Чули смо добре младе песнике пред којима је заиста добра песничка будућност. И неће бити фраза, ако опет кажем да жири није имао лак задатак, поручио је књижевник Обрен Ристић, члан жирија.

На посебној књижевној вечери у оквиру фестивала, представљена је и прва књига поезије Анђеле Ђокић, прошлогодишње победнице песничког конкурса.

Фото: Промо

Додај коментар: