Scroll Top

„ЕФЕКАТ ПРЕГЛЕДА“-ЈАВНО ВОЂЕЊЕ БРОЈ 6

efekat-pregleda-javno-vo-ene-broj-6
Сличне теме

Шесто јавно вођење кроз изложбу „Ефекат прегледа“ Зорана Ерића, једног од аутора пројекта, одржаће се 11. септембра у 12 часова, а започеће у парку скулптура, испред главног улаза зграде Музеја савремене уметности у Београду.Идеја пројекта јесте да се позабави уметничким радовима реализованим у првој фази пројекта у Парку скулптура, као и њиховим односом са радовима истих уметника изложених у згради Музеја савремених уметности.

Због избијања заразе коронавирусом, кустоска стратегија је била да се пројекат уобличили у две фазе. Отварање првог дела и почетак пројекта „Ефекат прегледа” одржано је 2. октобра 2020. године. Први део је обухватио низ инсталација у Парку скулптура Музеја, мурал на Основној школи „Светозар Марковић“, интервенције на отвореном у разним градским и руралним срединама, перформанс, уметничку радионицу, уметнички пројекат на Инстаграму и производњу персонализоване поштанске марке с мотивом уметнице.

У другој фази, на изложби у згради Музеја на Ушћу, поједини уметници који су учествовали у првој фази реализовали су нове пројекте, док су други концептуално и тематски везали своје првобитно изведене радове у јавном простору са радовима припремљеним за изложбени простор МСУБ.

Додај коментар: