Scroll Top

ЕЛИНА ГАРАНЧА ОДУШЕВИЛА БЕОГРАДСКУ ПУБЛИКУ

elina-garancha-odushevila-beogradsku-p
Сличне теме

Талентована оперска дива Елина Гаранча је на светски оперски трон кренула из родног града Риге, преко Франкфурта, Беча и Минхена, да би стигла до Лондона и Њујорка, а сада је први пут у каријери посетила Београд на новој пост-ковид турнеји.

Концертно извођење чувене опере ,, Кармен“ Жоржа Бизеа одушевило је синоћ готово препун Ташмајдан, захваљујући мецосопрану, светској звезди Елини Гаранчи, која је ефектно наступила у насловној, главној улози фаталне јунакиње – шпанске циганке.

Оперски спектакл и концерт је реализован у оквиру фестивала БЕЛЕФ уз продукцију познате концертне агенције и музичке компаније ,,SkyMusic“, који је љубитељима сценске уметности пружио сат и по убедљиве вокалне лепоте неприкосновене солисткиње из Летоније уз оркестар Српског народног позоришта из Новог Сада.

Заменик градоначелника града Београда, Горан Весић истакао је да Београд овим концертом показује да има амбицију и потенцијал да постане центар оперске уметности у овом делу света.

– Елина Гаранча, једна од највећих оперских дива данашњице, не воли да је зову звездом, што она свакако јесте. „То се може у тенису, али не и у уметности”, истакао је Весић.

фото:Предраг Митић

Додај коментар: