Scroll Top

Фондација „Дајана Пауновић“ доделила пакетиће бебама и предшколцима са Космета

fondatsija-dajana-paunovi-dodeli
Сличне теме

У оквиру својих хуманитарних активности на Косову и Метохији, делегација Фондације “Дајана Пауновић” посетила је и доделила беби пакете мајкама у породилишту у Косовској Митровици, као и предшколце у вртићу у енклави Бање, општина Србица, којима су додељени новогодишњи пакетићи, поклон стратешког партнера Фондације компаније Пертини.

У сусрету са директором КБЦ Косовска Митровица др. Златаном Елеком и замеником директора др. Драгишом Миловићем, Дајана Пауновић је истакла значај позитивног природног прираштаја који бележе српске општине на северу Косова за опстанак и бољу будућност нашег народа на овим просторима. Том приликом она је новопеченим мамама и њиховим бебама доделила пакете беби опреме које су заједно са Фондацијом обезбедила ГО Звездара.

“Срби са севера Косова представљају узор и светли пример када је у питању одржива демографија и остатак Србије може много тога да научи од вас овде. Данас можемо да изразимо задовољство што и у овим тешким временима ове бебе и њихове маме доказују да ће живот победити и да Срби никада неће нестати са ових простора. А ми ћемо увек бити уз вас, да вам помогнемо и оснажимо вас да лакше пребродите све олује са којима се свакодневно сусрећете”, поручила је Дајана Пауновић у разговору са руководством и медицинским особљем КБЦ и породилишта у Косовској Митровици.

У оквиру посете Косову и Метохији делегација Фондације “Дајана Пауновић” посетила је и вртић у српској енклави Бање, у општини Србица и том приликом тамошњим малишанима доделила новогодишње пакетиће које је Фондација донирала уз помоћ стратешког партнера компаније Пертини.

Током сусрета са руководством вртића, на челу са директором Небојшом Елезовићем, представници компаније Пертини изразили су задовољство на указаној прилици да пакетићи ове компаније дођу до малишана из Бања.

“Здрав раст и развој деце, али и њихова срећа компанији Пертини су увек били на првом месту. Нова година је период када деца добијају највише поклона и играчака. Овим гестом желимо да усрећимо и ону децу која немају могућности да бирају које играчке желе да добију. И за њих смо изабрали оно што ће кроз игру допринети њиховој едукацији и здравом развоју”, поручила је Дуња Бибић, представница компаније Пертини.

У разговору са директором и васпитачима вртића у Бањама, Дајана Пауновић је истакла значај жеље и борбе Срба у енклавама јужно од Ибра да остану и опстану на својим вековним огњиштима што показују и великим бројем деце која се рађају у овим крајевима.

“Ова деца су наш залог будућности и гарант да ће Срби на Космету опстати и развијати се у миру и просперитету ослоњени на своју државу. На нама је обавеза да се постарамо да ови малишани добију све што им је потребно за нормално и здраво одрастање, а ведрина и креативност ове дечице доказ су да су они највеће богатство које можемо имати”, поручила је Пауновићева том приликом.

Фото: Фондација ДП

Додај коментар: