Scroll Top

Изложба Ање Прерадовић – „Интроспекција“

izlozba-anje-preradovic-introspekcija
Сличне теме

Изложба Ање Прерадовић „Интроспекција“ отвара се у салону Културног центра Зрењанина у четвртак, 9. фебруара у 18 часова.  До 21. фебруара, публици се представљају радови ове ликовне уметнице, млађе генерације, који су настали у периоду од 2021-2022. године. Поставку чини 14 слика и два видео рада односно уља на платну, слике рађене у акварел техници, видео радови и две слике у изради.  Изложба је састављена од три целине. За прву целину ауторка је користила слику као медиј за  приказ  процеса  интроспекције у којем је кроз аутопортрете вршила процес посматрања себе и својих менталних стања и доживљаја. Изложени акварели биће из серијала „Муве“ док видео радови чине целину под називом „Трансформација мисли“.

Краћи биографски запис

Ања Прерадовић, рођена је 1999. године у Новом Саду. Завршава средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“, на смеру ликовни техничар. Академију уметности на Новосадском универзитету уписује 2019. године, у класи професора Драгана Матића.

2015. године осваја награду за колекцију фотографија у Фото кино и видео савезу Војводине, затим 2016. године осваја прву награду за појединачну фотографију на Омладинској изложби „Иваново 2016.“

Додај коментар: