Scroll Top

Изложба илустрација које су науку учиниле још занимљивијом

izlozhba-ilustratsija-koje-su-nauku-uchi
Сличне теме

Центар за промоцију науке, у сарадњи са Библиотеком града Београда, организује изложбу научних илустрација под називом “Иза објективности: визуелне метафоре у науци”. Свечано отварање изложбе у Галерији Атријум (Библиотека града Београда, Кнеза Михаила 56) заказано је за четвртак, 31. март, а посетиоци ће све до 20. априла имати прилику да погледају илустрације које су претходних седам година красиле странице научнопопуларног часописа

Елементи. Циљ изложбе јесте да на примеру визуелизовања научних садржаја укаже на континуитет између науке и уметности, као и на то да се свака врста визуелизације науке ослања на уметничку интерпретацију, без обзира на то да ли је реч о илустрацијама које се традиционално класификују као стриктно “научне” или као стриктно “уметничке”.

Кроз савремени визуелни језик илустрација из часописа Елементи, чији су аутори најпознатији графички уметници из Србије и региона, публика ће бити у прилици да се упозна са многим савременим научним темама, али и са неочекиваним везама између науке, наше свакодневице, светоназора и друштва у целини. Изложбу, која броји преко 130 илустрација, дизајнирала је Моника Ланг. Улаз у галерију је бесплатан, а сама изложба биће реализована у склопу традиционалне манифестације “Дани Београда”.

Фото: Магазин Елементи

Додај коментар: