Scroll Top

Изложба „Великанке српске културе“ у Дому Јеврема Грујића

izlozhba-velikanke-srpske-kulture
Сличне теме

У Дому Јеврема Грујића у Београду, 20. јануара од 11 часова, биће отворена изложба Великанке српске културе, на којој ће бити представљене славне жене наше историје које су својим делима, храброшћу и доприносом спрској култури, али и целокупној историји, утицале на развој српске мисли и друштва уопште. Ауторке изложбе су Бранка Цонић, директорка Дома Јеврема Грујића, др Гордана Бекчић и историчарка уметности Ружица Опачић.

Циљ пројекта Великанке српске културе јесте да се повећа видљивост женског културног наслеђа које је омогућило да жене данас заузимају навеће положаје у нашој култури и друштву.

Њихова истрајност, непоколебљивост, снага да се баве својим позивом била је несавладива сила и пламен који је мењао наше друштво.

Посетиоци изложбе имаће прилике да виде и велики избор личних предмета наших великанки, као што су виолина наше прве композиторке Љубице Марић, чија дела су изводили највећи светски оркестри, затим лични предмети Милене Павловић Барили, као и чувени шешир Десанке Максимовић.

Изложба ће бити отворена све до 27. марта, а током њеног трајања организоваће се бројна предавања, представе, перформанси и тематке вечери инспирсане њиховим делима.

Фото: Промо

Додај коментар: