Scroll Top

Карневалом ,,Србија” најављен четврти по реду Good Food & Wine фестивал

karnevalom-srbija-najavlen-chetvrti
Сличне теме

Београд, 21. септембар 2022. године –  У оквиру четвртог по реду Good Food & Wine Фестивала, привредно–туристичке манифестације која ће у суботу, 24. септембра на Сава Променади окупити више од стотину привредних субјеката, произвођача традиционалне хране и вина и других аутентичних производа из Србије и региона, данас је одржан величанствени Карневал ,,Србија”. Поворка, коју су чинили представници културно-уметничких друштава, туристичких организација и компанија продефиловала је центром Београда, од Палате ,,Албанија“ до Калемегдана.

Циљ Карневала ,,Србија” је промоција наше земље у свим раскошим потенцијалима: најбољој храни и винима, богатој култури, дивним људима и туризму. Велики број културно-уметничких и певачких друштава, оркестара, трубача,забављача, аниматора чинио је поворку најпрометнијом престоничком пешаком улицом. Учесници су се зауставили на неколико локација дуж трасе како би извели културно-уметнички програм и позвали грађане на централни догађај – четврти по реду Good Food & Wine Фестивал, сајам традиционалне хране и вина у суботу, 24. септембра, на Сава Променади.

Програм Good Food & Wine фестивала – субота, 24. септембар, Сава Променада: 

14.00 – 23.00 – Сајам традиционалне хране и вина домаћих  произвођача из региона, уз дегустације, радионице и предавања на  тему хране и пића

14.00 – 22.00 – Изложба хлеба „Хлеб наш насушни“ на Сајму

15.00 – Свечано отварање за медије, додела Гоод Фоод & Њине плакета

18.00 – 19.00 – Наградна томбола за посетиоце Сајма  19 – 24. септембар 2022

19.00 – 23.00 – Културно-уметнички програм (тамбураши, певачи, фолклорни ансамбли)

Good Food & Wine Фестивал има за циљ промоцију Београда као најпрестижније сити брејк дестинације у региону и  шире, као и свеукупне туристичке привреде Србије кроз презентацију наше традиционалне хране, вина, занатства и других делатности. Фестивал се и ове године одржава под покровитељством Града Београда, Секретаријата за привреду и Министарства трговине, туризма и телекомуникација под слоганом „Звезда Београда“, будући да је носилац престижног истоименог признања као једна од најбољих манифестација у 2021, коју је подржао Град Београд.  

На Карневалу „Србија“ наступили су: хорска група ,,Огрлица од бисера“, Београд, КУД ,,Колан“, Београд, изворна група ,,Кордун“ у оквиру КУД ,,Соко“, Инђија, КУД ,,Војвода Јанко Катић 1896“, Младеновац, здравичар Драгиша Симић, Мионица.

Фото: Good Food & Wine Festival

Додај коментар: