Scroll Top

КОМЕДИЈА ФЕЛИКС И ДОРИС ГОСТУЈЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ СУБОТИЦА

komedija-feliks-i-doris-gostuje-u-naro
Сличне теме

Последња премијера Опере и театра Мадленианум, комедија Била Менхофа ФЕЛИКС И ДОРИС гостује у Народном позоришту у Суботици, 6. фебруара од 19.30 часова.

У овој неочекиваној љубавној причи која креће из сукоба Феликса (Владимир Грбић), који ради на каси у књижари, али верује да је писац, иако ниједно његово дело никад није објављено и Дорис (Вања Милачић), која је „пријатељица ноћи“, а представља се као манекенка и глумица, без обзира на своје оскудно искуство на тим пољима, ствари на крају долазе на своје место. Феликс покреће точак судбине пријавивши Дорис управитељу њене зграде, а онда она бива избачена на улицу, без пребијене паре у џепу. Дорис се појављује на прагу Феликсовог стана и почиње необична љубавна прича у којој обоје сазнају разне ствари једно о другом, а много тога и о себи. Колико год да се обоје опиру, како то бива у најбољим романтичним комедијама, привлачност је јача од њих и више нема повратка. Прилагођавање два потпуно различита начина живота доводи до бројних комичних ситуација, а они полако схватају да не могу једно без другог.

Гледаоце очекује пуно смеха у једносатној заврзлами око сукоба и љубави различитих карактера, које је сјајно поставила редитељка Оља Ђорђевић, а својим радом представу су обојили  сценограф Дамјан Параносић и костимографкиња Милица Грбић Комазец, а звучно подвукла Ирена Поповић Драговић.

Фото: Зоран Шкрбић

Додај коментар: