Scroll Top

Концерт ,,Earth4All“ у оквиру ЕУ недеље могућности

koncert-earth4all-u-okviru-eu-nedelje-mogucnosti
Сличне теме

Концерт Earth4All, оркестра младих Европске уније одржаће се 18. маја у 20.30 у Задужбини Илије М. Коларца

Домаћини концерта који се одржава у оквиру ЕУ недеље могућности су Делегација Европске уније у Републици Србији, Еуропа Ностра и Задужбина Илије М. Коларца.

Оркестар младих Европске уније гостује у Београду први пут након више од 40 година.

Најталентованији млади европски музичари, међу којима је и 29 младих музичара из Србије, наступиће у оквиру ЕУ недеље могућности, као и поводом 60 година постојања паневропске организације Еуропа Ностра.

Програм концерта се фокусира на неке од кључних изазова нашег доба, као што су климатске промене и заједништво.

Идеја је да се на тај начин истакне утицај културе и европског наслеђа на обликовање разговора о позитивној будућности света.

Оркестру младих ЕУ ће се на концерту придружити и међународно признати виолиниста, Данијел Роланд, и извешће пионирски пројекат [Неизвесна] четири годишња доба Кармен Фицароти – она је на иновативан начин адаптирала Четири годишња доба Антонија Вивалдија с циљем да публици покаже како би пролеће, лето, јесен и зима могли да звуче 2050. године, уколико не спречимо губитак биодиверзитета.

Кроз дела Ј. С. Баха, Биртвистла и Рајлија, програм концерта даље истражује концепте заједничког лидерства и партиципације.

Оркестру младих Европске уније придружиће се  и 29 младих талентованих музичара из Србије у изведби чувеног Рајлијевог дела In C.

Фото: ЕUYO web

Додај коментар: