Scroll Top

Концерт групе Naked

koncert-grupe-naked
Сличне теме

Група Naked из Београда спада у оне изузетне музичке појаве у нашој средини, које својом уметничком доследношћу и аутентичношћу истрајавају, уз једнако поштовање и наклоност, како публике тако и критике

Незаустављиво крче пут на домаћој и светској музичкој сцени већ 18 година, сврставајући се међу најуспешније ствараоце из Србије. У својој дугој и плодној каријери, посебан нагласак су ставили на међународну сцену, истичући се као један од најатрактивнијих регионалних представника wорлд мусиц жанра.

Концерт у Дому омладине Београда 8. марта, зато ће бити нека врста рекапитулације богатог опуса, сада већ пунолетног бенда. Биће то узбудљиво целовечерње путовање кроз њихову историју, уз много специјалних гостију.

Састав Naked чине наши познати музичари, сви одреда виртуози на својим инструментима: Бранислав Радојковић (бас-гитара), Горан Милошевић (бубњеви, удараљке), Ђорђе Мијушковић (виолина), Растко Узуновић (кларинет, тенор-саксофон) и Ђорђе Кујунџић (баритон саксофон). Оригиналан звук овог квинтета чине елементи балканских музичких традиција, са примесом медитеранских, афричких и источноевропских утицаја, у синергији са особеностима џез, фанк, рок, фри музике и много импровизације. Накед-звук у себи носи бројне емотивне наслаге – бунт, меланхолију, радост – и због тога се поетика ове групе заиста може назвати „срећном тугом”, како се зове и њихов најсвежији албум, објављен 2022. године.

Зашто се зову Naked? Зато што воле искреност, отвореност, истину, чистоту, огољеност, демистификацију… Основани су у Београду, 2006. године. Одмах су привукли пажњу локалне публике и издвојили се на музичкој сцени Србије захваљујући узбудљивом укрштању wоrld музике и рокерске енергије, пријемчивим ауторским композицијама, те сјајним свиркама, по којима су постали познати. Убедљиви на сцени, са кул имиџом и високим нивоом концертних наступа, брзо су привукли пажњу и ван граница наше земље, као чести гости интернационалних фестивала и конференција, где су са успехом представљали нашу земљу.

Не пропустите прилику да уживате у врхунској музици, али и забави коју нуди ова савршена концертна атракција достојна највећих светских позорница! Доживите музику другим ушима!

Фото: Владимир Јеврић

Додај коментар: