Scroll Top

Кубанска џез пијанисткиња и композиторка, премијерно 1. јуна на Коларцу

kubanska-dzez-pijanistkinja-i-kompozitorka-premijerno-1-juna-na-kolarcu
Сличне теме

Кубанска џез пијанисткиња и композиторка Маријали Пачеко (Marialy Pacheco) 1. јуна у 20 часова премијерно наступа у Београду, у оквиру Коларчевог циклуса Artist Lounge

Ова сјајна пијанисткиња долази у Србију у оквиру европске турнеје “Мари ен Маyо” током које ће гостовати и у Аустрији, Италији и Шпанији.

Рођена 1983. године у Хавани у породици музичара, Маријали веома рано почиње да свира клавир. Завршава конзерваторијум са 19 година, а потом студира и композицију.

Од 2004. живи у Немачкој где гради међународну каријеру, наступајући као солиста или са својим триом. Маријали је 2012. постала прва жена лауреат пијанистичког такмичења на Џез фестивалу у Монтреу. Тренутно живи у Бризбејну.

Њена музика представља изузетан спој кубанске традиције, џеза и класичне музике. Она оживљава клавир захваљујући великом таленту за истанчану импровизацију.

Маријалини наступи остављају без даха. Сјајна уметност, јединствен стил и магично извођење, неки су од коментара након њених концерата.

Кубанска уметница наступа у оквиру пројекта Артист Лоунге, циклуса концерата у Фоајеу Коларца, између стубова, који је усмерен на савремене музичке жанрове, намењене љубитељима и познаваоцима музичке уметности, редовној концертној публици, као и професионалним музичарима.

Ограничен број улазница је у продаји на билетарници Коларца и онлајн.

Фото: Промо

Додај коментар: