Scroll Top

LION’S RUN У БЕОГРАДУ 2

lions-run-u-beogradu-2
Сличне теме

Београд је прошле недеље био центар луксуза, егзотике и престижа када су улицама “грмели” најскупљи светски четвороточкаши мамивши знатижељне погледе.

Наш главни град је на један дан био домаћин јединственог аутомобилског догађаја у организацији Lion’s Run-a из Немачке и своје улице отворио за ексклузивне аутомобиле попутnFerrari SF90 Stradale, Lamborghini Huracan Evo, Pagani, Bugatti Veyron, Koenigsegg Agera, као и неизбежан Aston Martin DB11 racing.

Иако ретко кад имамо прилику да овакве скупоцене аутомобиле видимо на нашим улицама, хиљаде љубитеља супераутомобила уживало је прошлог уторка на Врачару, испред хотела SAINT TEN у јединственом догађају, због ког је Улица Светог Саве, од раскрснице са Књегиње Зорке до Славије, била затворена за саобраћај на један дан.
Посетиоци, међу којима је поред омладине било оних који су дошли из разних крајева наше државе и иностранства, окупили су се на Славији како би уживали у звуковима аутомобила, које су раније виђали само на филму, сликама и снимцима.

Организатори скупа Свен Саломон и Роџер Штајнингер (Roger Steininger),  пре доласка напоменули су да је Београд савршена локација за овакав догађај.
– Србија је земља која непрестано напредује и развија се у свим аспектима, било да се ради о економији, туризму или култури. Сврха нашег осмогодишњег пословања је да клијентима омогућимо да се добро проведу путујући са нама и тиме повежу контакте у економији, бизнису и политици – изјавили су организатори истичући да је самим тим и одлука да бораве баш у срцу Београда, у хотелу SAINT TEN, била логичан избор те да их је привукла интимна и професионална атмосфера хотела.

Мирослав Мицић, власник хотела SAINT TEN, који је и сам имао прилике да се провоза луксузним аутомобилом, није могао да сакрије задовољство што је баш његов хотел био део оваквог спектакла о којем ће се још дуго причати.
– Организација поклања пуно пажње персонализованом сервису, врхунској услузи, те луксузном и конфорном ентеријеру, због чега је SAINT TEN као члан Small Luxury Boutique Hotels групације био сасвим природан избор Lion’s Run-a , напомиње Мицић додајући да је SAINT TEN постао један од симбола Врачара и Београда због богате и инетересантне историје места на којем је изграђен.

Занимљиво је да је стару кућу у улици Светог Саве 10, на чијем се месту данас налази хотел, саградио познати архитекта Стојан Вељковић 1929. године, те да се делови његовог препознатљивог архитектонског израза у комбинацији са масонским симболима и данас могу видети на фасади хотела. Поред очаравајуће архитектуре и чувене породичне традиције дуге скоро један век, ова локација препуна је симболике и значења.
– Светог Саве 10, у старој Југославији везивана је за разне интриге, али и луксуз и брзе аутомобиле. Споразум Цветковић – Мачек потписан је баш на овом месту, а у њему је учествовао и Душко Попов, као агент енглеске тајне обавештајне службе МI6. Сви знамо да је Попов послужио Ијану Флемингу као инсипрација за креирање лика Џејмс Бонда, за којег се поред добрих жена, мистике и акције, везују и скупоцени аутомобили, чије смо савременије верзије имали прилике да видимо баш испред нашег хотела – закључује Мицић.

                                                                              Екипа Борбе
ФОТО: SAINT TEN

Додај коментар: