Scroll Top

Место добрих укуса и велика журка на реци

mesto-dobrih-ukusa-i-velika-zurka-na-reci
Сличне теме

Јубиларни пети по реду Good Food & Wine фестивал који се одржава у суботу, 1. јула на Сава променади окупиће више од 100 излагача из Србије и региона– најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Хотелу Calisi у Београду

На Фестивалу који се ове године одржава под слоганом “Место добрих укуса” грађани ће моћи бесплатно да дегустирају вина из око 30 винарија као и гастрономске специјалитете из свих крајева Србије, а по специјалним сајамским ценама моћи ће и да их купе, као и да се
забаве уз богати културно-забавни програм.

Програм манифестације представила је Милена Ивковић, испред организатора Центра Спектар:

– У суботу ће Београд на води, плато иза зграде Геозавода које је сада већ култно место познато по концертима светских звезда, постати место добрих укуса, за шта су се побринули наши излагачи којих има преко стотину. Радно време сајма је од 14 до 23 часа. Улаз је бесплатан, дегустације такође, ту су пршуте, сиреви, џемови, сокови и друге ђаконије, а верујемо да ће се многи наши суграђани и гости обрадовати специјалним акцијским ценама наших излагача уколико желе да производе купе и понесу кући. Такође, посетиоци ће уживати у културно уметничком програму на свечаном отварању у 15 часова, који ће отворити наш познати КУД “Крсманац”. У 18 часова ћемо поделити обрадовати наше суграђане и туристе наградном томболом. Изненађење је и 10.000 поклона посетиоцима током сајамског дана.

За крај вечери журка на реци и добра забава – најавила је Ивковићева и позвала заинтересоване излагаче да се до среде 28. јуна могу пријавити за неколико преосталих излагачких места.

Новинарима се обратила и Данијела Вићентијевић, самостални саветник у Министарству туризма и омладине, које је подржало Фестивал, и истакла значај оваквих манифестација за српски туризам:

– Министарство туризма и омладине подржава ову манифестацију јер овакве врсте догађаја привлаче велики број страних туриста. Манифестација која за тему има храну је веома актрактивна јер овај елемент привлачи туристе. Савремени туриста жели да ужива у јединственим производима, а то Србија има да понуди. Ово је шанса и за туризам и за пољопривреду, јер даје прилику малим произвођачима да се промовишу на јефтин начин. Прогнозе тренутно показују да је српски туризам у порасту, а оно што привлачи туристе је управо храна – изјавила је Вићентијевићева.

 

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: