Scroll Top

Ноћ музеја у Суботици на 25 локација

no-muzeja-u-subotitsi-na-25-lokatsija
Сличне теме

После две године паузе, бројним садржајима на више локација у Суботици у суботу, 14. маја, одржаће се Ноћ музеја, једна од најзанимљивијих и најпосећенијих културних манифестација.

У Ноћи музеја ове године ће учестовати укупно 25 установа, организација, образовних институција, културно-уметничких друштава и културних центара који су припремили богат и разноврсртан програм за све узрасте и свачији укус.

Најбогатији програм очекује посетиоце Градског музеја Суботица, где ће моћи да погледају сталну поставку Природњачког одељења “Природа и човек”, изложбу “Историцизам и сецесија у галерији мађарске ликовне уметности од 1830. до 1930. године” и периодичну изложбу “Историцизам у Бачкој, Суботица”.

У завичајној галерији “др Винко Перчић” биће уприличено отварање изложбе “Избор из галеријске збирке 2022” у 18 часова, а комплетан програм на преостале 22 локације биће доступан и у дигиталном формату.

Ноћ музеја биће уједно и први дан обележавања манифестације “Музеји за 10”, током које посетиоце очекује седам дана бесплатног програма, а у склопу које ће се прославити и Међународни дан музеја, 18. мај, као и Национална недеља музеја.

Извор:  Subotica.com

Додај коментар: