Scroll Top

Нова Борбина акција у Крагујевцу

nova-borbina-akcija-u-kragujevcu
Сличне теме

Екипа часописа Борба посетила је данас, 27. 10. Крагујевац, прву престоницу модерне Србије

Како традиција налаже, свакoг месеца часопис Борба представља нову и интересантну дестинацију у Србији. У актуелном броју, то је Крагујевац, срце Шумадије.

Прва станица посете била је Ботаничка башта, где нас је дочекала проф. др Снежана Бранковић, управница.

Након што нам је представила башту и сва њена богатства, која измеђуосталог, чине и многе заштићене врсте биљака које су стигле с различитих страна света, Борба је заједно са својим домаћинима засадила црвенолисну шљиву уз јасну поруку.

– Нека сваки црени лист који израсте представља и симболизује борбу за културу, традицију, просперитет, храброст, истрајност… баш као што то представљају и пет црвених слова нашег имена – БОРБА

Следећа станица био је Спомен-парк Крагујевачки октобар, где је директор Борбе, Андрија Јоргић  након обилска музеја и самог парка, потписао споразум о сарадњи са директорком Маријаном Станковић у циљу заједничког промовисања културе.

-За нашу кућу веома је важно да склапамо сарадњу са издаваштвом и институцијама које промовишу културу , као што смо данас учинили са медијском кућом Борба. Битно нам је да се медијски испрате и промовишу све манифестације које се одржавају годинама уназад. У плану нам је да у наредном периоду направимо заједничку изложбу где бисмо користили фотографије из архиве Борбе, али и спомен парка, и јако се радујем будућој сарадњи и идејама, рекла је директорка Маријана Станковић.

Споразум је потписан и са директором Туристичке организације Крагујевац, Бојаном Павловићем, који је био домаћин и водич наше екипе од самог доласка у град.

Фото: Борба

Додај коментар: